Påskehilsen fra Danmission

Påskehilsen fra Danmission

Mission handler om at følges ad med håb og tage del i verdenen på en måde, så tingene er lidt bedre i dag, end de var i går – for os alle, skriver Danmissions generalsekretær i årets påskehilsen.

I hundreder af år har kirkeklokkerne over hele landet kaldt til gudstjeneste i dag påskesøndag for at markere højdepunktet i kristendommens vigtigste højtid. Men i år er ikke en påske som alle andre. Højtiden er den samme – vi fejrer stadig Kristi opstandelse, men corona-virussen har vendt op og ned på hverdagen, som vi kender den. Så der ringes ikke til påskegudstjeneste, som vi plejer. Vi kan ikke fejre højtiden i det sædvanlige fællesskab i kirken og familien.

I stedet har vi i den seneste tid lært at være sammen hver for sig. Og lige præcis den svære opgave er vi rustet til og forpligtet til som kristne, som kirke og som Danmission. Kristendommen handler om at kigge frem, handler om at se til, hvordan vi kan skabe en verden og hverdag, hvor vi er til stede med det kristne håb. Mission handler om at følges ad med håb og tage del i verdenen på en måde, så tingene er lidt bedre i dag, end de var i går – for os alle. Mission er, når vi sammen tør være kirke i verden, når vi tør tale og dele vores tro med hinanden, og når vi rækker hænderne ud for at være med til at gøre en forskel for vores næste.

Et af de steder, hvor tusindvis af frivillige spreder håb og lys hver eneste dag, er i Danmissions 72 genbrugsbutikker, der normalt summer af både humør, virkelyst og næstekærlighed. Det gør de ikke lige nu, da de som mange andre butikker er lukket.

Du kan være med til at sprede lys og glæde ved at købe et gavekort til vores genbrugsbutikker og forære det som påskeæg til en, du holder af. Så er du med til at opmuntre de seje frivillige i Genbrugsbutikkerne, og du giver et bidrag til Danmissions arbejde for at sprede håb i verden i en svær tid.

Glædelig påske
Kristian Sloth
Generalsekretær i Danmission

Støt Danmissions vigtige arbejde for verdens fattige

Bliv medlem af Danmission og støt verdens fattige

PS! Vi vil i øvrigt også gerne opfordre dig til at vise dit engagement for verdens fattige og den globale kirke ved for 200 kroner at blive medlem af Danmission.

Klik og udfyld formularen