Danmission har fået ny bestyrelsesformand

Sognepræst Morten Skrubbeltrang har solid erfaring både med ledelse af en organisation og med samspil mellem sekretariat og tusindvis af frivillige. Den nye bestyrelsesformand blev udpeget i forlængelse af Danmissions repræsentantskabsmøde i weekenden.

Danmission har fået ny bestyrelsesformand. Sognepræst Morten Skrubbeltrang blev udpeget i forlængelse af weekendens (31.8.-1.9.2019) repræsentantskabsmøde.

Den nye formand har solid indsigt med arbejdet i en stor folkekirkelig organisation.

”Jeg har erfaring som frivillig i børne- og ungdomsorganisationen FDF og som generalsekretær samme sted, hvor jeg stod i spidsen for en organisation med 40 ansatte og 7.000 frivillige. Det har givet mig erfaring med det rent organisatoriske, men i høj grad også med samspillet mellem sekretariatet og de frivillige. For det samspil skal fungere – ellers fungerer organisationen ikke,” siger Morten Skrubbeltrang.

Danmission er Danmarks ældste og største missionsorganisation. Arbejdet finansieres i høj grad af private gaver og overskud fra 75 genbrugsbutikker rundt om i landet, men organisationen får også væsentlige midler ikke mindst gennem en strategisk partnerskabsaftale med Danida og støtte fra EU.
Morten Skrubbeltrang afløser biskop Peter Fischer-Møller, som har været Danmissions bestyrelsesformand i 9 år.

Om hvorfor han har sagt ja til posten, siger Morten Skrubbeltrang:

”Danmission gør gavn for mennesker ude i verden, og derigennem viser vi samtidig danskerne, at det at være kirke er mere end kirkelige handlinger – det er også en måde at engagere i sig i verden. Og så har Danmission en stor kirkelig og teologisk bredde. Der føler jeg mig hjemme. Det er også det, som giver Danmission mulighed for at skabe et vidt forgrenet engagement og for at få økonomisk opbakning fra mange kanter.”

Morten Skrubbeltrang er sognepræst i Hasle ved Aarhus, hvor han bor sammen med sin indiskfødte hustru Priya og parrets to små børn.

Blå Bog – Morten Skrubbeltrang:

  • Udpeget som formand for Danmissions bestyrelse 1. september 2019
  • Født 1977 og opvokset i Virring, tæt på Skanderborg
  • Cand.theol i 2008 fra Aarhus Universitet. Ansat i FDF, generalsekretær i Kirkefondet og senere generalsekretær i FDF. I dag sognepræst i Hasle.
  • Gift med Priya, som han mødte i 2004 i Indien. Han var som teologistuderende rejst ud gennem Danmission IKON-projektet ”Vestens unge”. Priya og hendes familie er en del af Arcot Lutherske Kirke, som er Danmissions mangeårige partner i det sydøstligste Indien. Sammen har parret to børn - Sahana på 6 og Christopher på 2 år.

Læs interview med den nye bestyrelsesformand her