Læs her hvorfor DU skal med Else Højvang til Tanzania

Nu er det allersidste chance for at komme med på Else Højvangs 16 dages rejse til Tanzania i februar 2020. Tilmeldingsfristen er 27. september.

Vil du opleve Tanzania og forstå, hvordan Danmission igennem årtier har samarbejdet med lokalbefolkningen om at dyrke jorden og styrke kirkens fællesskab? Så får du ikke en bedre rejseleder end Else Højvang, der har været missionær i landet i 27 år. Til februar 2020 inviterer hun dig med på en 16-dages studietur gennem naturen, kulturen og kirken i det østafrikanske land fra 31. januar til15. februar 2020.

Derfor skal du med Else Højvang til Tanzania: 

  • Du sætter pris på en rejseleder, der kender destinationen indgående og beredvilligt svarer på spørgsmål. 27 år har din rejseleder boet i Tanzania, så hun er særdeles vidende og færdes selvfølgelig hjemmevant i området.
  • Du vil lære nyt, have oplevelser der kan mærkes i maven og bliver siddende i baghovedet også længe efter, du er vendt hjem
  • Du har lyst til at blive rigtig meget klogere på, hvordan mennesker lever i Tanzania
  • Du har lyst til at komme helt tæt på det arbejde som Danmissinons udsendte står bag. Du kommer til at møde Anna-Marie Lauenstein, Louis Møllerfors og Kirsten og Peter Buch.
  • Du kunne sagtens forestille dig at tage billeder med på rejsen af din familie og fx dit hus, så du kan dele glimt fra dit danske liv med dem, du møder.
  • Du har mod på at besøge både den afrikanske storby og de små landsbyer
  • Du har lyst til at opleve den afrikanske kirke med sang, fællesskab og gudstjenester
  • Du er nysgerrig på, hvordan kirken driver skole og står bag forskellige sundheds- og omsorgsinstanser
  • Du har lyst til at spise afrikansk mad i solnedgangen og vågne til lyden af hanegal og bananbladenes raslen i vinden

Skynd dig og meld dig til rejsen – det er en unik mulighed for at få Tanzania og dets folk helt ind under huden i godt selskab med Else Højvang.  Du kan læse meget mere om rejsen på Unitas Rejser. 

Som optakt eller inspiration til rejsen: Læs eller genlæs portrættet af Else Højvang – Den pragmatiske missionær 

Læs et uddrag her:

Man skal ikke have talt længe med Else Højvang eller nogen, der kender til hendes arbejde i Tanzania, for at forstå, at hun virkelig har bidraget til udviklingen af lokalbefolkningens levevilkår i de områder, hun har været udsendt til. Men for Else Højvang er det vigtigt at understrege, at hun på ingen måde har været alene om at gøre forskellen.

”Jeg har bare være en inspirator og igangsætter. I alt mit arbejde har jeg forsøgt at give ejerskabet  til de mennesker, der skal føre det videre. Jeg mener ikke, at jeg kan noget, som nogle andre i Kyerwa ikke også kan. Men jeg har jo haft den ekstra ressource, som ikke er fastlås i de strukturelle arbejdsopgaver, der ligger hos præsterne og evangelisterne”.

Som missionær er man velsignet med det, Else Højvang kalder ’fremmedhedens nådegave’. Det vil sige muligheden for at se tingene udefra, identificere problemerne og sætte projekter i gang, der kan afhjælpe dem.

”Og derfor mener jeg også, at der er brug for udsendte, der kommer ud og arbejder sammen med folk i kirken. Det er ikke nok med penge, e-mails eller besøg fra en landekoordinator. Der skal være menneskelig tilstedeværelse. Der må være en, som har sin hverdag i og omkring kirken ude i verden”, siger hun.

Vil du følge med i Danmissions arbejde i Tanzania? Så læs blog fra vores udsendte Anna Marie Lauenstein og Louis Møllerfors – gå til bloggen