Danmissions formand på besøg hos partnere i Libanon

I denne uge rejser biskop Peter Fischer-Møller, formand for Danmission, rundt i Libanon. En rejse, der styrker samarbejdet med partnerne i Mellemøsten.

Det gør indtryk både på Danmissions formand, biskop Peter Fischer-Møller og de samarbejdspartnere og religiøse ledere, som han møder på den rejse, han lige nu er på rundt i Libanon.

Danmisison har arbejdet i Mellemøsten i mere end 100 år, og vores arbejde bygger på partnerskaber, som blandt andet udvikles og plejes ved, at en formand indimellem aflægger besøg. Sådant et besøg er til gensidig sparring og inspiration for både formanden og de mange vigtige aktører, han møder. Og når man som organisation stiller med en biskop, et religiøst overhoved, så kan det også være med til at bane vejen for nye samarbejder.

Fra venstre: Danmissions udsendte Line Stange Ramsdal, konstitueret generealsekretær Mogens Kjær, Bente, formandens kone, og formand Peter Fischer-Møller, Danmissions partner Fadi Daou fra Adyan og Ekkardt Sonntag, Danmissions medarbejder i Libanon.

 

Peter Fischer-Møller har blandt andet besøgt Middle East Council of Churches – Mellemøstens kirkelige råd og parlamentsmedlem Bahia Hariri, som er tante til Libanons nuværende premierminister. Når sådanne vigtige samfundsaktører aflægges besøg, så gavner det Danmissions indsats for at skabe bedre forhold for de kristne samfund og udsatte grupper i Mellemøsten.

Formanden har også besøgt overhovederne for den Græsk-ortodokse og den Maronitiske kirke. I Mellemøsten er de kristne under pres, og derfor er dialogen med hinanden og med andre religioner yderst vigtig.

Line Stange Ramsdal, der er Danmissions udsendte i Mellemøsten og er bosat i Beirut i Libanon, har planlagt formandens besøg.

“Det er meget værdifuldt, at formanden besøger partnere for at udtrykke Danmissions taknemmelighed for de lange og stærke partnerskaber og som en opmuntring til at fortsætte det gode og hårde arbejde som vores partnere gør i fælles mission med Danmission”, forklarer Line Stange Ramsdal og fortsætter:

“Desuden så lærer formanden en hel masse om især de kristnes situation i Mellemøsten, ved at mødes med mange forskelige overhoveder for de kristne grupperinger her i Libanon. Det giver Danmission en bedre forståelse for, hvordan vi kan støtte de kristne samfund i regionen, og hvordan vi kan fremme den interreligiøse dialog”.

Formanden har også holdt prædiken på det teologiske fakultet i Beirut og blandt andet besøgt Danmissions partner, der arbejder i Syrien med at skabe bedre forhold for de mange børn, der vokser op midt i krig og konflikt. Sammen med vores partner, FDCD, støtter Danmission børnecentre i Syrien, hvor børn kan finde ro til bare at være børn og hjælp til at bearbejde de traumer, som de oplever.

Se videoen her, hvor Peter Fischer-Møller forklarer, hvorfor det er vigtigt, Danmission arbejder i Libanon