Generalsekretær til Danmission

Generalsekretær til Danmission

Har du lyst til at stå i spidsen for en organisation med et unikt arbejde inden for kirkeudvikling, dialog og fattigdomsbekæmpelse?

Som generalsekretær for Danmission vil du skulle favne bredt; fra bagland og netværk i Danmark til partnerskaber i lande i Afrika, Mellemøsten og Asien. Du skal trives med at være i dialog med vores mange og dedikerede genbrugsfrivillige og netværksfolk, ligesom du skal fastholde og videreudvikle Danmissions relationer til vores partnere i udlandet, Folkekirken, Udenrigsministeriet m.fl. Du tegner Danmission udadtil både nationalt og internationalt.

Selvom vi er en organisation på snart 200 år, er vi i fortsat og stadig udvikling. Vi skal på en gang holde fast i vores historie, og vi er også nødt til at gå nye veje for at sikre et solidt økonomisk og folkeligt fundament. Som missionsorganisation i en ny tid har vi brug for en generalsekretær, der kan gå forrest i denne proces og sikre opbakning fra alle dele af organisationen. Det kræver en særlig forståelse for den balancegang, der skal udøves, når arbejdet omfatter frivilligt båret engagement og professionelle medarbejderes indsats.

Erfaren leder med folkekirkelig forankring
Din ledelsesmæssige erfaring er afgørende for at kunne varetage stillingen. Du har formentlig arbejdet i en politisk ledet organisation med mange vidensmedarbejdere og forstår at lede gennem ledere.  Du er vant til at sætte retning, rammer og mål på en motiverende og inddragende måde, men du formår også at skære igennem, når der er brug for det. Du forstår vigtigheden af at lytte og analysere for herefter at kommunikere klart, og du evner at skabe opbakning blandt medarbejderne.
Det er vigtigt, at du har en god økonomisk forståelse med henblik på også fremover at sikre det økonomiske fundament for organisationen. Det er samtidig væsentligt, at du formår at tænke langsigtet og strategisk, og at du er i stand til at kommunikere, hvorledes de forskellige indsatsområder hver især og tilsammen bidrager til Danmissions arbejde. Du har politisk tæft og er diplomatisk.
Du får brug for dine evner som kommunikator og netværker såvel som interkulturelle kompetencer, når du kommer rundt i vores engagerede bagland og til vores samarbejdspartnere i udlandet. Et internationalt udsyn er ligeledes væsentligt for at kunne bestride stillingen.
Som generalsekretær i Danmission er det nødvendigt at have et indgående kendskab til Folkekirken, men du er ikke nødvendigvis uddannet teolog. Du skal kunne begrunde og udvikle Danmissions værdigrundlag og rumme den folkekirkelige bredde.

Kontakt og ansøgning
Hvis du har spørgsmål til stillingen, kan du kontakte bestyrelsesformand Peter Fischer-Møller på tlf. 2329 6776 eller mail pfm@km.dk. Deadline for ansøgninger er 24. april 2019. Vi forventer at afholde samtaler i første runde den 7. maj og i anden runde den 20. juni. Der vil blive anvendt personlighedstest i rekrutteringsprocessen. Vi ønsker stillingen besat pr. 15. august 2019. Arbejdsstedet er Danmissions hovedkontor i Hellerup.

SØG STILLINGEN – KLIK HER