Tre arrangementer der gør dig klogere på dialog

Find ud af hvorfor og hvordan dialog kan være med til at løse religiøse stridigheder, konflikter og misforståelser.

Den kommende tid kan du komme tættere på Danmissions dialogarbejde. Du kan opleve menigsdannere, politikere og eksperter diskutere religions- og trosfrihed i Afrika, komme helt tæt på én af Danmissions ansattes oplevelser som udsendt i Mellemøsten eller lære Danmissions dialog-værktøj at kende. Find et arrangement der passer til dig herunder:

Religions- og trosfrihed i Afrika – hvad kan Danmark gøre?

Den danske regering har fokus på religions- og trosfrihed. Derfor er det også minister for udviklingsarbejde, Ulla Tørnæs, der på fredag holder åbningstalen, når PROCMURA (dialog-organisation for kristne og muslimske relationer i Afrika), Mission Afrika, Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, Dansk Missionsråd og Danmission inviterer til paneldebat om emnet.

Fredag 25. januar kl. 19-21, på Dragør Badehotel, Drogdensvej 43, 2791 Dragør

Debatten vil handle om Danmarks engagement på området, men også det planlagte DMRU-PROCMURA-Danmission-Mission Afrika-initiativ om trosfrihed i Afrika, der knytter an til Udenrigsministeriets Enhed for Religions- og Trosfrihed.

Talere på aftenen er:

Ulla Tørnæs, udviklingsminister

Peter Fischer-Møller, formand for Danmission og biskop i Roskilde Stift

Filip Buff Pedersen, projektkonsulent, Dansk Missionsråd Udviklingsafdeling

Joy Wandabwa, PROCMURA

Daniel Nygaard Madsen, projektkonsulent hos Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling

Leonard Mtaita, PROCMURA

Josiah Atkins Idowu-Fearon, generalsekretær Anglican Communion og formand for PROCMURA

Daniel Toft Jakobsen, medlem af Folketinget, Socialdemokratiet, formand for folketingets tværpolitiske gruppe for international tros- og religionsfrihed

Clement Dachet, partnerkoordinator, Mission Afrika

Arngeir Langås, programkoordinator for kirkeudvikling og dialog, Danmission

Moderator: Jonas Adelin Jørgensen, generalsekretær, Dansk Missionsråd

PROCMURA er Afrikas ældste dialogorganisation, stiftet i 1959, og har en vigtig rolle for fred og sameksistens i Afrika. Organisationens kontinentale rolle og kontakt til mange forskellige aktører gør den til en værdifuld partner i arbejdet for trosfrihed.

Helt tæt på konflikterne og med til at finde løsninger

– Danmissions Maria Lindhardt fortæller om dialogarbejde i Mellemøsten

Søndag 3. februar, kl. 10-12.30, Gellerup Kirke, Gudrunsvej 88, 8220 Brabrand. 

Maria Lindhardt, der er tidligere regionsleder for Danmissions indsats i Mellemøsten og i dag fagkonsulent for Mellemøsten og Nordafrika holder foredrag i forlængelse af søndagens gudstjeneste.

Anledningen er Diakoniens Dag.

Maria Lindhardt, der er udannet i religions- og socialvidenskab har boet ni år i Libanon. Og var fra 2015 til 2018 Danmissions regionale repræsentant for Mellemøsten og Nordafrika med bopæl i Beirut.

Maria Lindhardt oplevede under sin tid i Libanon at rykke tættere på løsningerne af nogle af de konflikter, der præger regionen. Hun har eksempelvis oplevet, hvor stor respekt der rent faktisk hersker om en trosbaseret organisation som Danmission i Mellemøsten. At være en kristen spiller på en overvejende muslimsk bane har på ingen måde været en hæmsko for en konstruktive dialog og fælles indsatser. Tværtimod. Det viser rækken af interreligiøse projekter og konferencer, Maria Lindhardt har været med til at stable på benene i regionen.

Kom og smag på dialogen!

Danmission har designet en såkaldt dialogue toolbox – en online værktøjskasse – med inspiration og vejledning til, hvordan man kan sammensætte sine egne dialogworkshops.

Onsdag 6. februar, kl. 17.30-19.30, Mødestedet, Valdemarsgade 14, 3. sal, 1665 København V

Du vil blive præsenteret for tankerne bag tool boxen og erfaringer med religionsdialog både i hverdagen på Mødestedet og Danmissions øvrige dialogarbejde.

Efterfølgende vil vi dele et måltid med hinanden – og få et indtryk af, hvad dialog kan. Derfor vil vi også sidde til bords med nogle, vi ikke kender på forhånd.

Kom – uanset om du er troende eller ej – og bliv klogere på dig selv og andre!

Pris: 40 kr. (betales kontant eller på MobilePay ved arrangementet)

Tilmelding: julianne_s_b@hotmail.com (SU. 29/01-19)

Arrangører: Danmission IKON, Danmission Unge, Mødestedet og Danmission