Bliv klog på genbrug: Hvad koster et godt glas?

Bliv klog på genbrug: Hvad koster et godt glas?

Hvordan ved man, at det ene glas kan sælges for 5 kroner, mens det ved siden af kan indbringe 200 kroner? Det kan man lære mere om på Danmissions kursus for genbrugsfrivillige.

Det er ikke bare hyggeligt at være frivillig i Danmission Genbrug – man kan også blive klogere. I disse dage samles en hel masse frivillige til kursus, som denne gang handler om glas. For hvad skal et godt glas egentlig koste? Hvordan ved man, at det ene kan sælges for 5 kroner, mens det ved siden af kan indbringe 200 kroner?

Det fortæller Niels Johnsen, formand for Glashistorisk Selskab i Holbæk. I løbet af denne uge lærer han Danmission Genbrugs frivillige i Holstebro, Randers, Odense og Lejre, hvordan man vurderer kvalitet og pris på glas, som vi sælger i lange baner i genbrugsbutikkerne.

Købt for 20 – solgt for 1000 kroner

Og hvem ved – måske er der guld i gemmerne? Kursusdeltagerne er blevet bedt om at tage glas med fra butikken eller privaten, som Niels Johnsen så vurderer. På kursusdagen mandag i Holstebro havde en deltager medbragt en speciel glasting købt i en konkurrerende genbrugsbutik for 20 kr. Det viste sig at være en sjældenhed, og underviseren bød straks 1.000 kroner og tog glastingen med hjem til sin samling.

Niels Johnsen tog for 25 år initiativ til oprettelsen af Glashistorisk Selskab i Holbæk, der i dag tæller 125 medlemmer, og som har et online museum med flere end 4.800 billeder og beskrivelser af glas i alle afskygninger. Han er altså en vaskeægte glasekspert, der har en kæmpe viden om og stor passion for glas.

Har du eller din genbrugsbutik brug for tip til at fastsætte prisen på glas, så kan man snuse lidt rundt på hjemmesiden her

Bliv klog på finpudsning og Facebook

Senere på efteråret holder Danmission Genbrug kurser for frivillige med temaerne: Klargøring og præsentation af varerne & Sådan profilerer I jeres butik på Facebook. Er du eller kolleger fra din butik interesseret, så kontakt udviklingskonsulent Linda Gamst Josefsen på e-mail lgj@danmission.dk. For der er meget at hente – og meget at give – som frivillig i Danmission Genbrug.

Vil du vide mere om at være frivillig i Danmission, så se her – eller kig forbi din lokale butik og få en snak med de frivillige.