Danmission uddeler Verdens Bedste Nyheder

Igen i år uddeler Danmission konstruktive nyheder fra verdens udviklingslande til morgenrejsende i Århus og Hellerup som en del af den landsdækkende kampagne Verdens Bedste Nyheder.

Fredag 7. september er Danmission en del af en stor landsdækkende morgenevent, hvor flere tusinde frivillige deler et fysisk eksemplar af avisen Verdens Bedste Nyheder ud til danskerne. Danmission deler ud på Hellerup Station og i krydset ved Ringgaden og Randersvej i Aarhus mellem klokken 7 og 9.

Morgeneventet har gennem årerne været en populær begivenhed hos både politikere fra hele det politiske spektrum, internationale ambassadører i Danmark og ildsjæle fra organisationer og virksomheder. Det er 1600 lokale frivillige landet over, der uddeler chokolade og aviser med konstruktive nyheder om ligestilling verden over til morgenfriske danskere 188 steder landet over.

Undersøgelser har vist, at danskerne tror, det går meget værre ude i verden – at der er mere fattigdom, sult og nød – end virkeligheden er. Verdens Bedste Nyheder er sat i verden for at nuancere danskernes opfattelse af verdens udvikling ved at fokusere på de mange globale fremskridt, der sjældent får opmærksomhed i de danske medier. I år er lyset rettet på ligestilling.

HVEM STÅR BAG?

Verdens Bedste Nyheder startede som en oplysningskampagne i 2010. Bag initiativet stod Globalt Fokus (det daværende NGO FORUM), Danida og FN. Undersøgelser viste, at den danske befolkning vidste ganske lidt om udviklingslandene og udviklingssamarbejde – og at folk generelt troede, at det gik meget dårligere i verden, end det rent faktisk gjorde på en lang række områder, for eksempel fattigdomsbekæmpelse, sygdomsbekæmpelse og krig og konflikt. Formålet med kampagnen var at oplyse danskerne om globale fremskridt, FN’s 2015 Mål og dansk udviklingssamarbejde på en enkel og konstruktiv måde.