Mød de nye Globale Fortællere

Fire danske unge forbereder sig i disse dage på at skulle en måned til Zanzibar. Du kan møde dem her i artiklen - til efteråret, når de turnerer rundt i Danmark med fortællinger om deres møde med kulturen og Danmissions projekter - og ikke mindst til foråret 2019, hvor de sammen med fire unge fra Zanzibar gæster konfirmandstuer og skoler landet over som en del af Konfirmand Aktion.

De seneste tre år har Danmissions Globale Fortællere besøgt og udforsket Cambodja. Sidenhen har de holdt foredrag i Danmark om cambodjansk kultur og sammen med unge cambodjanere givet danske konfirmander et unikt indblik i levevilkårene blandt kristne unge i en anden del af verden .

Nu gælder det Zanzibar

Fra i år og frem til 2021 retter de Globale Fortællere og Konfirmand Aktion imidlertid blikket mod Zanzibar og de forhold, der gør sig gældende på den tanzanianske ø ud for Afrikas østkyst.

Det første hold af unge danskere, der sendes til Zanzibar er et rent pigehold. Du kan lære dem lidt bedre at kende i portrætterne herunder.

Er du interesseret i et foredrag til efteråret, så kontakt Rebekka Steinvig på rs@danmission.dk.

Du kan også allerede nu booke et besøg i din konfirmandstue eller i dit klasseværelse til fortåret 2019, hvor pigerne teamer op med hver deres Afrikanske Fortæller. Læs mere på  Konfirmand Aktions hjemmeside.

 

Camilla Bianca Berg
24 år fra Aarhus. Camilla er bachelor i Statskundskab ved Aarhus Universitet. Hun er meget engageret i sin kirke i Aarhus, hvor hun spiller en aktiv rolle i gudstjenester og som frivilligkoordinator. Camilla har været volontør hos en humanitær organisation i Jerusalem og rejst i Sydamerika. Fritiden går bl.a. med at spille floorball.

Luna Martine Andersen
21 år og oprindeligt fra Randers. Luna blev HF-student i 2017 fra Viby Gymnasium og har tidligere gået på Blåkilde Efterskole. Hun er aktiv i KFUM/K i Randers, har været medarbejder i Møllevangskirkens børnearbejde og volontør på KFUMs soldaterhjem på Bornholm. Luna kommer senest fra en stilling som au pair i England.

Sarah Vesth
20 år fra Ringsted. Sarah blev student i 2017 fra Roskilde Gymnasium. Hun har fra barnsben været aktiv i FDF i Ringsted og kender det kirkelige miljø godt med en mor som er sognepræst og en far som er kirke- og kulturmedarbejder. Sarah har tidligere arbejdet som pædagogmedhjælper og lærervikar og drømmer om en dag at blive arkæolog.

Thea Brogaard
20 år fra Frederikshavn. Thea bliver student i 2018 fra Frederikshavn Gymnasium og har før gået på Hørby Efterskole. Thea har været engageret i FDF, er uddannet kirkelig ungdomsleder fra Abildgård kirke og er korsanger i Frederikshavns kirker. Thea har kendt Danmission hele sit liv og har siden folkeskolen drømt om at blive Global Fortæller.