Tag med Else Højvang til Tanzania

Vil du opleve Tanzania og forstå, hvordan Danmission igennem årtier har samarbejdet med lokalbefolkningen om at dyrke jorden og styrke kirkens fællesskab, så får du ikke en bedre rejseleder end Else Højvang, der har været missionær i landet i 27 år. Til februar 2019 inviterer hun dig med på en 14-dages studietur gennem naturen, kulturen og kirken i det østafrikanske land.

Rejsen til Tanzania, som du kan læse meget mere om på Unitas Rejser, har afrejse d. 2. februar 2019 og hjemrejse 15.februar 2016.

Som optakt eller inspiration til rejsen: Læs eller genlæs portrættet af Else Højvang – Den pragmatiske missionær 

Læs et uddrag her:

Man skal ikke have talt længe med Else Højvang eller nogen, der kender til hendes arbejde i Tanzania, for at forstå, at hun virkelig har bidraget til udviklingen af lokalbefolkningens levevilkår i de områder, hun har været udsendt til. Men for Else Højvang er det vigtigt at understrege, at hun på ingen måde har været alene om at gøre forskellen.

”Jeg har bare være en inspirator og igangsætter. I alt mit arbejde har jeg forsøgt at give ejerskabet  til de mennesker, der skal føre det videre. Jeg mener ikke, at jeg kan noget, som nogle andre i Kyerwa ikke også kan. Men jeg har jo haft den ekstra ressource, som ikke er fastlås i de strukturelle arbejdsopgaver, der ligger hos præsterne og evangelisterne”.

Som missionær er man velsignet med det, Else Højvang kalder ’fremmedhedens nådegave’. Det vil sige muligheden for at se tingene udefra, identificere problemerne og sætte projekter i gang, der kan afhjælpe dem.

”Og derfor mener jeg også, at der er brug for udsendte, der kommer ud og arbejder sammen med folk i kirken. Det er ikke nok med penge, e-mails eller besøg fra en landekoordinator. Der skal være menneskelig tilstedeværelse. Der må være en, som har sin hverdag i og omkring kirken ude i verden”, siger hun.