Stolte Danmission-ansatte: Fra venstre øverst. Line Ramsdal, Jørgen Skov Sørensen, Jinane Saleh, Maria Lindhardt, Elie Bkassiny, Eliana Mallouk. På knæ: Jørgen Skrubbeltrang, Henrik Tuxen og Kathrine Haahr Lorentzen.

Stort fremmøde til åbningen af nyt kontor i Beirut

Nye såvel som gamle venner og partnere fra både Irak, Syrien og Libanon mødte igår eftermiddags talstærkt op ved Danmissions åbningsreception for et nyt regionskontor i Beirut.

 

For øjnene af de mange fremmødte, klippede generalsekretær Jørgen Skov Sørensen igår eftermiddags snoren til Danmissions nye regionskontor i Beirut-bydelen Hamra.

Jørgen Skov Sørensen takkede indledningsvis i sin tale Danmissions bagland for deres uundværlige støtte til arbejdet i Mellemøsten. Den økonomiske støtte såvel som støtten gennem forbøn. Han takkede dernæst EU, som fornylig bevilligede 12 millioner kroner til Danmissions fortsatte freds- og dialogarbejde i regionen – og ligeledes Danida for at bakke op om vores indsats gennem de faste bevillinger, der ligger i den såkaldte strategiske partnerskabsaftale.

Læs også: Danmission bliver stærkere i Mellemøsten

“Men uden vores partnere i regionen, ville vi slet ikke kunne udføre noget af det arbejde, vi er sat i verden for at gøre”, sagde han og lod blikket vandre rundt i det store lyse mødelokale, hvor receptionen fandt sted. Her var både repræsentanter fra Danmissions nye partnerorganisation Iraqi Al Amal og gamle kendinge fra den syrisk-libanisiske organisation Forum for Development, Culture and Dialogue (FDCD), Middle East Council of Churches (MECC), Near East School of Theology, Haigazian University og libanesiske Adyan Foundation.

Jørgen Skov Sørensen bød i sin tale også velkommen til Danmissions tre libanesiske nyansatte – Jinane Saleh, Elie Bkassiny og Eliana Mallouk. Det gjorde han med ordene om, at de nu bliver en del af Danmissions historie i Mellemøsten. En historie, som rækker mere end 100 år tilbage.