Afrika som verdens centrum

Afrika som verdens centrum

Danmissions fagkonsulent for kirkeudvikling og tidligere udsendt til Zanzibar, Arngeir Langås, deltager i disse dage i den internationale missionskonference, som, efter 60 år, igen afholdes på det afrikanske kontinent, nemlig i Arusha, i Tanzania. Følg Arngeirs skriverier fra mødet her på hjemmesiden.

I denne uge er Afrika verdens centrum. Fra alle ender og kanter er folk landet i Arusha, Tanzania, hvor den internationale missionskonference, arrangeret af Kirkernes Verdensråd, afholdes. Blandt disse er så jeg: En heldig nordmand, der repræsenterer Danmission.

Danmission er her, fordi vi er en del af den store internationale missionsbevægelse. Her deltager også nogle af vores partnere, som vi kender godt, nemlig Andrew Gulle fra Tanzania (biskop i Mwanza), Najla Kassab fra Libanon (præsident i den reformerede kirkes verdensråd) og tidligere leder af PROCMURA, Johnson Mbillah fra Ghana.

Det er varmt i Arusha, selv om vi er oppe i bjergene. Jeg føler mig hjemme, for jeg har ikke glemt mit swahili. Det føles også kendt, at det er vores store partnerkirke siden 1948, den lutherske kirke i Tanzania, der er vært for konferencen.

Videohilsen fra paven

Det er store sager. Paven selv har sendt en videohilsen til os her på konferencens første dag. Og det er da heller ikke hver dag, at så mange kristne er samlet. Den internationale missionskonference arrangeres kun hvert tiende år.  Sådan cirka. Og det er tres år siden, at mødet sidst var i Afrika, i det uafhængige Ghana i 1958, lige inden de andre lande på kontinentet kom af med kolonistyret.

Temaet i år er transformerende discipelskab. Og én, der blev citeret i dag, er den tyske præst Dietrich Bonhoeffer. Han skrev: ”Det er fordi han (Jesus) blev som os, at vi kan blive som ham.”

Store dele af tiden sidder vi til møder og hører kloge ord fra mange lande på jorden. De næste to dage kommer Danmission selv til orde. Sammen med PROCMURA arrangerer vi en workshop om kristne-muslimske relationer, dialog og diapraksis som del af Guds  mission.

Den hører I mere om senere.