Nyansat vil give medvind til Danmissions frivillige

Nyansat vil give medvind til Danmissions frivillige

Bagersønnen, FDF-entusiasten, Hjerteforeningens frivilligkonsulent. Efterskole- og specialskolelæreren. Røde Kors Asyls mand for frivillige. Tom Bangslund Hansen kommer ikke uerfaren til sit nye job som netværkskonsulent i Danmission.

58-årige Tom Bangslund Hansen er tiltrådt som ny netværkskonsulent i Danmission.

”Jeg var ikke i tvivl om, at jeg gerne ville ha’ det arbejde, da jeg så jobannoncen. Jeg tror, at jeg ubevidst i en årrække har manglet det kirkelige engagement i mit arbejdsliv,” siger han.

På hans skrivebord står en Lego-bil. Nærmere bestemt en Dublo-sættevogn. Det var blandt andet den, der sikrede ham jobbet, mener han.

Bag rattet sidder en kvinde, og på de mange kasser, vognen er ladet med, sidder to mænd. Musklerne, forklarer Tom. På kasserne står der med sprittusch Landboforeninger, 3F- efterlønnere, roverklaner og en syv-otte andre kategorier.

Men hvad skal det betyde? Jo, sættevognen illustrerer Tom Bangslund Hansens svar på et af jobsamtalens konkrete spørgsmål: ”Hvor finder Danmission nye frivillige chauffører til Danmission Genbrug?”

Rekruttering af chauffører er imidlertid blot én blandt mange opgaver, Tom Bangslund Hansen nu tager fat på. Samarbejdet med de øvrige frivillige, etableringen af et samarbejde med efterskoler og afviklingen af Årets Lucia Indsamling 2018 ligger også på netværkskonsulentens bord.

Bagersønnen i Brorson Kirken 

Tom Bangslund Hansen voksede med egne ord op i en bagerbutik. Den lå på indre Nørrebro i København – et stenkast fra Brorson Kirken, hvor han allerede fra 7-års alderen var et trofast medlem af FDF, der holdt til i kirkens lokaler.

I 1984 blev Tom Bangslund Hansen uddannet lærer fra Blågaard Seminarium, To år tidligere havde han på en rejse med Danmission til Arcot-kirken i Indien mødt den kvinde, han siden giftede sig med.

Fra 1989 til 2001 var Tom Bangslund Hansen lærer på Midtsjællands efterskole, der er en kristen efterskole med gudstjeneste og morgensang. Herefter viede han knap et årti til anbragte unge med forskellige sociale og psykiske vanskeligheder.

Frivillighed er en faglighed

Med en videreuddannelse fra Copenhagen Business Academy i NGO-ledelse frivillighed i bagagen, tiltrådte han i 2010 som frivillig konsulent i Hjerteforeningen. Her var han frem til 2014, hvorefter han slog sig på de frivillige omkring Røde Kors’ Asylcentre.

I sidstnævnte job stod Tom Bangslund Hansen for at instruere og koordinere de frivilliges aktiviteter for asylansøgerne. Aktiviteter, der skulle være meningsgivende i en ofte meningsforladt kontekst.

Han lægger da heller ikke skjul på, at det var en vanskelig opgave. Men for Tom Bangslund Hansen er vanskeligt ikke lig med umuligt. Hverken i bagerbutikken, på kostskolen eller på asylcentrene. Så Danmission kan bare an. Han er klar til at give både skulderklap og kærlige skub.

 Far til tre

Privat er Tom Bangslund gift med Anette Møller Hansen, der er lektor i didaktik ved Professionshøjskolen Absalon i København. Sammen har parret tre børn. Familien bor i Fuglebjerg mellem Næstved og Slagelse.