"Vi har så mange stereotype meninger om hinanden"

"Vi har så mange stereotype meninger om hinanden"

Dialog handler ikke kun om at respektere andre religioner. Der er meget mere på spil for Mellemøsten og for Mellemøstens kristne. Det handler om samfunds sammenhængskraft - det som gør, at også de kristne kan leve i regionen. Læs interview med unge kristne og muslimer fra Danmissions arbejde i dagens Kristeligt Dagblad

”Vi har så mange stereotype meninger om hinanden og hinandens religion. Det er derfor, jeg aldrig nogensinde er gået ind i en moské. Jeg plejede at tro, at jeg ville forråde min religion, hvis jeg tog et tørklæde på og gik derind. Men da jeg gjorde det med mine venner fra kurset, opdagede jeg, at det bare er en måde, hvorpå jeg viser mine muslimske venner, at jeg respekterer deres religion. Det var ikke underligt. Faktisk føltes det helt o.k. og helt normalt,” forklarer Mary Hosry i dagens Kristeligt Dagblad. Hun er 29 år og journalist ved en kristen libanesisk TV-station Noursat.

Mary Hosry har siden 2009 været aktiv i forskellige former for dialogarbejde. Og hun deltog for nylig i en lejr for fremtidige dialogledere arrangeret af Danmission i sammen med vores partnerorganisationen Forum for Development, Culture and Dialogue (FDCD). På lejren deltog over 20 jævnaldrende med forskellige religioner og nationaliteter. Og blandt aktiviteterne var besøg i en moské og i en kirke.

Læs hele artiklen her – den kræver ikke abonnement på Kristeligt Dagblad

Dialog handler ikke kun om at respektere andre religioner. Der er meget mere på spil for Mellemøsten og for Mellemøstens kristne. Det handler om samfunds sammenhængskraft – det som gør, at også de kristne kan leve i regionen. Som lederen af FDCD, den syriskfødte pastor Riad Jarjour, udtrykker det:

”Vi arbejder på at genopbygge det syriske samfunds sammenhængskraft gennem projekter, der skal bygge tillid, skabe fred og fremme forsoningen oven på krigen. Vi planlægger netop nu at lave kurser for unge syrere af forskellig religiøs og politisk baggrund og få dem til at indgå i en dialog og arbejde hen imod et samfund i sameksistens som det, der fandtes inden krigen. Syrien er et samfund med sunnier, alawitter, shia, drusere, kurdere og kristne,” siger Riad Jarjour.

Læs hele artiklen her – den kræver ikke abonnement på Kristeligt Dagblad