Danmissions partner: "Vi skal vidne om Kristus i Syrien"

Danmissions partner: "Vi skal vidne om Kristus i Syrien"

Vores mission er ikke at omvende muslimer, men at vidne om Kristus, siger to syriske præster, som Kristeligt Dagblad har mødt til en samtale om, hvordan man bedst hjælper forfulgte kristne. Et spørgsmål, som Danmission og Naser Khader (K) har været i strid om.

Hvordan kan vi hjælpe de kristne i Syrien og resten af Mellemøsten?

Kristeligt Dagblad har været på besøg hos Danmissions nye kristne partner i Syrien/Libanon og spurgt dem. Klik her og læs hele artiklen – den er åben for alle.

Du kan gå ind på Facebook og dele artiklen – klik her. For de kristne og for Mellemøsten er det altafgørende, at de ikke står alene, og at deres budskab bliver spredt.

Men her er et enkelt citat fra pastor Joseph Kassab, syrer og generalsekretær for den Nationale Evangeliske Synode for Syrien og Libanon, der er en sammenslutning af protestantiske kirker:

“Vi står foran en opgave, der minder om den, de første missionærer i Mellemøsten stod over for under osmannerne. Dengang var de kristne presset af sult og fattigdom. Før de kunne lytte til Bibelens budskab, havde de humanitære behov: mad, sundhed, tag over hovedet og uddannelse. Hospitaler og skoler. I dag er Syriens kristne pressede af fattigdom, og de har mistet håbet. Jeg tror, dette er en ny chance for kirken. Men vi kan ikke gøre det alene. Vi har brug for støtte. Man kan synge salmer med 100 mennesker, men det, vi har brug for nu, er, at hele samfund kommer tilbage på benene. Der er intet håb for de mellemøstlige samfund, hvis de kristne forsvinder herfra.”