foto: Lise Frank

Antik-tjek og Facebook: De frivillige i Genbrug holder sig ajour

Henover efteråret tilbyder Danmission Genbrug sine frivillige fagkurser i alt fra antik-trends, vurdering og prissætning med tv-kendissen Jens Guldsmed – over vinduesdekoration til annoncering på Facebook.

”Tendenser springer en generation over. Man burde arve sine bedsteforældre i stedet for sine forælde”.

Konstateringen og den pudsige bemærkning er Jens Guldsmed-Thomsens. Til daglig driver han marskandiserbutikken Lykkegaard i Tversted i Nordjylland, men mange vil sandsynligvis kende ham bedre fra DR1-programmet Skattejægerne, hvor han sammen med Mads Ejlersen giver sit faglige besyv med, når danskerne tager på loppemarkedet.

Hans tv-tække og de pudsige bemærkninger stod i kø, da han fire dage i september trådte ud af DR’s rampelys og ind på genbrugsscenen i hhv. Viborg, Aarhus, Odense og Lejre.

I det gamle mejeri og nuværende kulturhus i Lejre, Domus Felix, havde Jens Guldsmed lagt en gulerod ud til de københavnske og sjællandske genbrugsfrivillige. Når kaffen og kagen, efter en kursusdag med fuldt program, endelig ville blive serveret henunder klokken 15, så skulle han nok give en vurdering af forsamlingens medbragte genbrugsfund. Men ind til da måtte porcelænsdukken, den sorte, måske ibenholt -elefant og den forsølvede thé-kande vente på det hertil opstillede bord.

Humøret var højt i hele landet

Det var tydeligt, at de frivillige, der sad bænket ved tre langborde i det vestsjællandske mejeri, både nød og tog ved lære af tv-antikvarens oplæg om trends og tendenser i deres fælles branche.

”I 2015 har seks ud af 10 danskere købt eller solgt noget brugt”, fortalte Jens Guldsmed, hvilket blev noteret på flere Danmission-blokke.

Ifølge udviklingskonsulent i Danmission Genbrug i vest- og midtjylland Linda Gamst Josefsen var opmærksomheden og interessen tilsvarende stor, da Jens Guldsmed gæstede Viborg og Aarhus.

”Vi har i alt haft omkring 185 deltagere fra knap 40 forskellige butikker til kursusdagene med Jens”, fortæller hun og fortsætter:

”Alle steder i landet har folk været meget begejstrede, og Jens har leveret et supergodt indhold formidlet spændende og krydret med humor. Vi er generelt særdeles tilfredse med opbakningen til 1-dags-fagkurset med Jens, ikke mindst set i lyset af, at det et nyt tiltag”.

Også fra giraffens egen mund lyder positive ord:

”Tak til de skønne frivillige i Danmission Genbrug, der havde valgt at bruge en dag sammen med mig i Lejre. Det er altid en fornøjelse at være i selskab med engagerede og videbegærlige mennesker”, skrev Jens Guldsmed i et opslag på sin Facebook-profil d. 2.oktober.

Flere gode kurser på trapperne

Danmission Genbrug afvikler henover efteråret yderligere to 1-dags fagkurser for sine frivillige.

I uge 44, der strækker sig fra mandag d. 30.oktober til fredag d. 3. november, kan de frivillige møde detail- og kommunikationskonsulent Stine Grubbe på kurset ”Temaudstillinger og Dekoration”.

”Sådan skaber I flotte vinduer og gode temaudstillinger. Få principperne på pladser, så I let selv kan skabe nogle flotte vinduer og ikke mindst en butik, der trækker kunder til”, hedder det i kursusprogrammet.

I uge 46 – 13.-17. november – er overskriften på fagkursus nr. 3 i rækken af udbudte kurser ”Annoncering og invitationer til begivenheder på Facebook”. Her vil journalist og kommunikationsmedarbejder i Danmission Lise Frank bl.a. undervise i, hvordan man nemt og billigt målretter sine opslag på Facebook til specifikke grupper. Fx til gruppen af unge i Nordjylland, der interesser sig for genbrug, antikviteter og frivillighed.

Tilmelding til og mere info om de to kurser, der begge afholdes flere steder i landet, foregår ved at kontakte:

Annette Spring på e-mail asp@danmission.dk eller på telefon 41 99 93 28.