Jubilæum: 40 år fejres med 40 % rabat

Jubilæum: 40 år fejres med 40 % rabat

Stamkunder, nye ansigter og frivillige fra før og siden. Alle er velkomne, når Danmission Genbrug i Søndergade, Frederikshavn fejrer fødselsdag d. 3. oktober fra kl. 10.00.

Lise Frank,  

Det hele begyndte med et lejemål på Finnsvej i Frederikshavn i 1977 og udviklede sig herfra til butiksåbninger over hele landet. En overgang stod der ”BRUG-IGEN” med store bogstaver henover døren på en butik i Ringkøbing, og butikker rundt omkring har haft andre navne undervejs. Men formålet var og er det samme: At hjælpe fattige og udsatte i Afrika, Asien og i Mellemøsten. Hertil kommer det sociale knudepunkt, Danmission Genbrug har været for tusindvis af danskere gennem årene.

”Danmission Genbrug har givet os et fællesskab uden lige. Min kone og jeg har fået venner for livet”, siger 86-årige Iver Brogaard – frederikshavneren, der i 1977 investerede sin månedsløn som kordegn i åbningen af den første genbrugsbutik.

Tirsdag d. 3. oktober klokken 10

Når butikken i Søndergade 87 hejser flaget den. 3. oktober, er det derfor ikke alene Iver Brogaards investering, men i ligeså høj grad fællesskabet og alt det hårde arbejde, der siden er lagt i Danmission Genbrug, vi fejrer.

40 år med festlige butiksåbninger, missionærbesøg, udvidelser og de dage, der har været allerflest af: Hverdagene bag kasseapparaterne, i kaffestuerne og i tøjsorteringen, hvor der er blevet delt livshistorier og knyttet venskaber for livet.

Kom og vær med i fejringen fra kl. 10, når butikken åbner. Der vil henover hele dagen være:

Lige inden lukketid, fra 16.30-17.00 spiller Tordenskioldgardens tambourkorps på p-pladsen foran butikken.

Meget er sket på fire årtier

I dag pryder Danmission Genbrugs lilla-grønne logo facaderne på 83 butikker. Herudover driver Danmission Genbrug to afdelinger for tøjeksport, to lysestøberier, frimærkeklip- og salg. Overskuddet fra salget går ubeskåret til Danmissions arbejde med fattigdomsbekæmpelse, dialog og kirkeudvikling i 12 lande i Asien, Afrika, Mellemøsten og i Danmark.

For yderligere information om fødselsdagsfejringen, kontakt: Tom Sand Jensen, udviklingskonsulent i Danmission Genbrug tsj@danmission.dk/ tlf. 41 772 092

URL: https://danmission.dk/blog/2017/09/29/jubilaeum-40-aar-fejres-med-40-rabat/