Kolleger fra Engesvang og Tanzania mødtes i kirken

Kolleger fra Engesvang og Tanzania mødtes i kirken

Medarbejderrekruttering, ejendomsret og sameksistens mellem kristne og muslimer var nogle af emnerne på Danmissions debatmøde i Engesvang

Hotelchefen for Scandic Hotel i Silkeborg, Lone Hald, har fået en ny fortrolig kollega. Han hedder Aristides Musheshe og er hoteldirektør i Bukoba i det nordlige Tanzania. Torsdag aften stillede de begge op til et offentligt debatmøde i Engesvang Kirke.

Her diskuterede de blandt andet udfordringerne med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft i hotelbranchen og hvad, man gør til gengæld gør med overskud af personale i lavsæson.

“Det har været utroligt spændende at møde en ny kollega, der arbejder under helt andre forudsætninger, end vi gør her. Det er meget berigende, og jeg har skyndt mig at invitere ham til at komme ind og se, hvordan vores hotel ser ud,” siger Lone Hald, der bor et stenkast fra Engesvang Kirke.

Kirker og mennesker inspirerer hinanden

Debatmødet i Engesvang Kirke er blevet til i et samarbejde mellem kirken og Danmission i Herning-Ikast, der de seneste uger har haft besøg fra den lutherske kirke i Tanzania.

“Vi ville gerne vise, at der i Tanzania er højt kvalificerede mennesker, som kan udveksle erfaringer med kolleger i Danmark. Det er jo netop det, mission handler om i dag: Kirker inspirerer og hjælper hinanden på tværs af verdensdele”, siger Hans Jørgen Hansen, som er formand for menighedsrådet i Engesvang og medarrangør af debatmødet i kirken.

 

Debat om korruption og fyldte kirker

Det var efter, at nogle midtjyder sidste år besøgte det nordlige Tanzania, at Danmission i Herning-Ikast inviterede til genbesøg. Mens Aristides Musheshe kom til Engesvang med erfaring fra den tanzanianske hotelbranche, kunne de øvrige to gæster berette om virkeligheden som hhv. revisor og en domprovst i Tanzania. Deres danske kollegaer i debatpanellet var revisor i Engesvang Finn Hønholt foruden provsten i Ikast Poul Erik Knudsen.

Både fra panelets og kirkesalens danske gæster blev der ivrigt stillet spørgsmål til tanzanianerne.

Spørgsmål, der blandt andet førte til en debat om ejendomsret, korruption, fyldte kirker og fredelig sameksistens mellem kristne og muslimer.

Gudstjeneste med leg

Forud for det offentlige møde, til hvilket der kom godt 30 tilhørere, havde gæsterne fra Tanzania deltaget i en – for dem – noget utraditionel familiegudstjeneste, hvor der indgik lege.

“Vores gæster deltog i både dans til ”Marken er mejet” og banke bøf med Gud og Jesus. Desuden deltog de i den efterfølgende fællesspisning med børnefamilier fra Engesvang”, fortæller Hans Jørgen Hansen.

 

 

foto: Hans Jørgen Hansen