Kristeligt Dagblad varmer op til repræsentantskabsmødet

Kristeligt Dagblad varmer op til repræsentantskabsmødet

INTERVIEW: ”Det er særligt vigtigt, at vi i Danmission bruger lejligheden til at fortælle en nuanceret historie om forholdene i Mellemøsten. Der sker frygtelige ting i Mellemøsten, men det er langt fra alle muslimer, der bidrager til forfølgelse af kristne," siger Danmissions generalsekretær, Jørgen Skov Sørensen, bl.a. i Kristeligt Dagblad. Her roser han samtidig finanslovsforslaget om at øge fokus på forfulgte og marginaliserede religiøse grupper - herunder ikke mindst kristne mindretal.

”Bevillingen (2 mio. kr. på finanslovsforslaget) udtrykker, at forfølgelse af kristne og andre religiøse mindretal er et stigende problem, men det taler også ind i den lokale danske værdidebat omkring islam og kristendom. Og her er debatten noget sort-hvid. Her er det måske en af vores vigtigste opgaver at moderere den debat,” siger Jørgen Skov Sørensen op til Danmissions repræsentantskabsmøde, der begynder på Hotel Nyborg Strand i morgen.

”Det er særligt vigtigt, at vi i Danmission bruger lejligheden til at fortælle en nuanceret historie om forholdene i Mellemøsten. Der sker frygtelige ting i Mellemøsten, men det er langt fra alle muslimer, der bidrager til forfølgelse af kristne.

Det betyder ikke, at vi i Danmission er ligeglade med, at kristne bliver forfulgt eller diskrimineret. Det handler om, at der er mange kristne i Mellemøsten, der ikke ønsker at blive marginaliseret. De vil ikke være ofre, men vil være en del af samfundet. Så det er mere kompliceret end som så,” siger Jørgen Skov Sørensen, som understreger, at han er begejstret over den nye bevilling, som ifølge ham er et vigtigt signal til omverdenen.

Læs hele interviewet her