Danmission til Enhedslisten: Nej tak til kommunale genbrugsbutikker

Danmission til Enhedslisten: Nej tak til kommunale genbrugsbutikker

En uheldig konkurrencemæssig barriere. Det er hvad Mission Afrikas generalsekretær er bekymret for, at Enhedslistens fremsatte forslag vil sætte op for organisationer som hans. Danmission deler Mission Afrikas bekymring og beder Enhedslisten genoverveje forslaget om en 300 millioner kroners bevilling til kommunalt genbrugsarbejde.

 

“Det ærgrer mig, at I med jeres (Enhedslistens, red.) forslag kan risikere at sætte en uheldig konkurrencemæssig barriere op for organisationer som den jeg repræsenterer”, skriver generalsekretær for Mission Afrika Peter Fischer-Nielsen i dag på Facebook.

Det sker efter, at han er blevet bekendt med det af Enhedslisten fremsatte forslag, der vil afsætte 300 millioner kroner til kommunerne. Penge, der skal gå til åbningen af kommunale genbrugsbutikker. Leder af Danmission Genbrug Torben Holm deler Peter Fischer-Nielsens bekymring til fulde.

“På samme måde som Mission Afrika forvalter vi i Danmission overskuddet fra vores genbrugsbutikker til en lang række vigtige kirkelige og humanitære projekter ude i verden. Konkret er vi tilstede i 12 lande i hhv. Asien, Mellemøsten og Afrika, hvor vi arbejder med fattigdomsbekæmpelse, dialog og kirkeudvikling”, forklarer han.

Løfter social opgave

Torben Holm vil ligeledes slå et slag for fordelene ved organisationens genbrugsarbejde indenrigs:

“Foruden at give 3000 frivillige et meningsfuldt arbejde og fællesskab, tager Danmission Genbrug som én af få organisationer imod dømte i samfundstjeneste og fodlænke. Alene i én af genbrugsbutikkerne i Odense, har man hjulpet 200 dømte til at finde fodfæste i livet igen”, fortæller han.

Man bør i Enhedslisten derfor genoverveje sit forslag om de 300 millioner kroner til kommunerne meget nøje, mener han. Danmission og Mission Afrika er ikke de eneste, der har meget på spil i genbrugsbranchen allerede.

Tidligere idag delte Danmission Peter Fischer-Nielsens henvendelse til Enhedslistens Maria Reumert Gjerding på Facebook. Du kan følge den videre debat her.