Danmission inviterer dig på studierejse til Egypten

Hvordan samarbejder en moderne missionsorganisation med egyptiske kirker, et sted, hvor virkeligheden for kristne er helt anderledes, end den er herhjemme? Det og meget mere får deltagerne på Danmissions studierejse til Egypten viden om, når de til november besøger Danmissions projekter, der blandt andet er blevet til gennem indsamlinger i danske kirker.

En nedbrændt, uigenkendelig kirke står faldefærdig langs en grusvej i byen Beni Mazar i Egypten, efter at ekstremister satte ild til den. Ved siden af anes fundamentet af den lejlighed, som den lokale præst tidligere har kaldt for sit hjem. Ligeledes udbrændt.

Vilkårene er ofte barske for de kristne, som udgør en minoritet i Egypten – både når vrede og frustration bliver rettet mod dem og deres kirker som i Beni Mazar, og når de i hverdagen skal kæmpe for deres plads som ligeværdige borgere i samfundet.

Det så, oplevede og forstod Lars Kierulf Larsen, menighedsrådsmedlem i Vor Frue Kirke i Svendborg, da han i 2014 krydsede et hjørne af Sahara-ørkenen fra hovedstaden Cairo til Egyptens fattigste provins, Minya. Han var taget på studietur til Egypten sammen med andre danske kirkefolk for at opleve, hvordan Danmission arbejder med dialog og fattigdomsbekæmpelse sammen med vores partnere for at skabe bedre levevilkår og hjælpe folk til at kunne bo fredeligt sammen side om side og derigennem få styrket den kristne minoritets muligheder for at kunne leve i det muslimsk-dominerede land.

”Jeg ved, at det betyder meget for dem (de kristne egyptere, red.), at man som vestlig kristen tager derned. De får noget at vide om, hvad det vil sige at leve i et kristent land. Og hvis de på længere sigt skal fastholde troen på, at de kan leve som minoritetsmenighed i området, skal vi støtte dem i det. De må ikke føle sig glemte,” siger Lars Kierulf Larsen, der siden rejsen har været ansvarlig for kontakten med Vor Frues egyptiske venskabsmenighed i Beni Mazar, som den danske menighed i Svendborg nu støtter økonomisk og beder for hver søndag i kirkebønnen.

Tag med på studietur til Egypten i 2017

Igen i 2017 arrangerer Danmission en studierejse til Egypten. Og deltagerne kommer som Lars Kierulf Larsen både til at besøge kristne og flere af de projekter, Danmission har i landet.

Rejseleder Christa Lund Herum fortæller:

“Vi skal møde mennesker, som i deres dagligdag oplever, at de får hjælp til at forbedre egne og familiens levevilkår. Vi skal møde kristne og muslimer, tale om tro og tradition, besøge kirker, og der bliver også tid til at deltage i en kristen gudstjeneste.”

Rejsen finder sted i november – Læs alle detaljerne her.

Større kartofler og barnebrude

Danmissions partnere har i deres arbejde fokus på at sikre et håb om en fremtid med fredelig sameksistens, rettigheder og bedre levevilkår for de svageste i samfundet. Den evangelisk koptiske organisation CEOSS støtter udvikling og dialog både i byens slumområder og i landsbyer.

”Vi oplevede bl.a., hvordan Danmission og CEOSS hjælper egyptere med at blive bedre til at dyrke deres jord. Og det var tankevækkende, hvor stor en forskel det gør,” siger Lars Kierulf Larsen, som også bed mærke i støtten til helt unge kvinder:

”Det var tydeligt, at mange af kvinderne havde mange udfordringer – f.eks. arrangerede ægteskaber i en tidlig alder. De har virkelig brug for støtte.”

Studierejsen til Egypten foregår fra den 6.-11. november 2017 med rejseleder Christa Lund Herum, der tidligere har været udsendt for Danmission til Egypten i 2,5 år og desuden har fulgt udviklingen i landet tæt gennem adskillige rejser til Egypten siden 2007.

For mere information eller rejsetilmelding, kontakt arrangør Birgitte Warming, inden 23.august: