Tværreligiøst skolemateriale skriver historie i Libanon

I Libanon har Danmission i samarbejde med partnerorganisationen Adyan Foundation netop lanceret et banebrydende skolemateriale, som er baseret på tværreligiøse værdier om medborgerskab og sameksistens. Udgivelsen, som er den første af sin slags, får allerede massiv opbakning fra både libanesiske politikere og religiøse ledere.

De libanesiske medier stod i lørdags klar til at sende live fra Beirut, da et nyt tværreligiøst undervisningsmateriale, som Danmission og partnerorganisationen Adyan Foundation har arbejdet på siden 2013, blev lanceret for allerførste gang.

Medborgerskab og fredelig sameksistens er udgangspunktet for materialet, som er blevet udgivet i forbindelse med projektet “Interfaith Education for Intercultural Citizenship” (IIC).

Danmission har derfor sat danske uddannelseseksperter i stævne med kristne, muslimske og drusiske ledere i Libanon, så de sammen har kunnet formulere en ny fælles definition af ‘medborgerskab’ baseret på netop tværreligiøse værdier.

Forskellige libanesiske religiøse ledere – heriblandt ledere fra Middle East Council of Churches, Lebanese Islamic Dar el Fatwa, High Shiite Islamic Council and Druze Council – var derfor også til stede ved materialets lancering lørdag formiddag for at bakke op om projektet.

Derudover var også Libanons undervisningsminister, Marwan Hamade, mødt op for at holde en tale om det spændende initiativ.

Hyldet af præsidenten

Ugen op til udgivelsen havde den libanesiske præsident, Michel Aoun, allerede hyldet udgivelsen. Præsidenten blev den allerførste, der modtog en kopi af materialet.

”Jeg er stolt af, at vi kan præsentere vores arbejde med uddannelse i fælles værdier og inkluderende medborgerskab til præsident Aoun”, skriver Fadi Daou, Aydan Foundations leder, på det sociale medie Twitter.

Også på præsidentens egen Twitter-konto er projektet blevet fremhævet, da Fadi Daou sammen med de forskellige religiøse ledere var på besøg kort før udgivelsen.

Fotokreditering: Fadi Daou