Tillykke med det nye dialogcenter på Zanzibar

Tillykke med det nye dialogcenter på Zanzibar

Festlig indvielse af Upendo og Zanzibar Interfaith Center (Zanzic), som er flyttet ind i en historisk bygning i Stone Town. Dermed har dialogarbejdet, som Danmission og det lokale stift driver sammen, fået tiltrængte nye rammer.

Karibu Upendo – velkommen til Upendo. Karibu Zanzic – velkommen til dialogcentret på Zanzibar.

”Dette er i sandhed en drøm, som er gået i opfyldelse med indvielsen af dette hus,” sagde Upendo-leder Alessia Lombardo, da de nye rammer for Danmissions dialogarbejde på Zanzibar officielt blev indviet mandag.

”Den første leder af Upendo, Dorthe Davidsen, som var udsendt at Danmission, fik øje på denne bygning for en halv snes år siden og viste den til sin efterfølger, Hannah Nygaard, med disse ord: ’En dag vil dette hus rumme Upendo!’ Og nu er vi her, og Dorthes og mange andres drøm er gået i opfyldelse,” sagde en glad og stolt Alessia Lombardo,

Danmission driver dialogcentret sammen med Tanzanias lutherske kirke. Bygningen er købt og renoveret med støtte fra den danske og den norske ambassade. Her er plads til syskole, syværksted, tøjbutik og en diplomuddannelse i dialog. Og mange aktiviteter udgår fra stedet – lige fra fodbold mellem muslimer og kristne, en dramaklub og et radiospørgeprogram over uddannelse af koranskolelærere til fredskomiteer både lokalt og mellem de øverste religiøse ledere.

Som Nik Bredholt, der er udsendt til Zanzibar af Danmission, sagde i sin åbningstale: ”Fordi religion er en del af problemet, skal religion også være en del af løsningen. Og vi ønsker at være en del af løsningen her på dialogcentret.”

Drømmen er nu, at dialogcentret på Zanzibar bliver Østafrikas ressourcecenter, når det handler om interreligiøse relationer og trosbaseret fredsskabelse.

”Zanzibar har over 500 års erfaring med interreligiøse relationer. Zanizbar og Tanzania som helhed har noget at byde ind med til resten af verden, når det drejer sig om fredelig sameksistens – også i en tid hvor bl.a. Europa er udfordret af relationerne mellem kristne og muslimer,” sagde Nik Bredholt om baggrunden for dialogcentrets nye mål.

Hør Lotte Bredholt fortælle om arbejdet på Upendo, som hun er udsendt til af Danmission – klik på videoen herunder:

Fakta om Upendo:

  • 2005 åbnede syskolen for kristne og muslimske kvinder – dialog omkring et praktisk projekt (diapraksis).
  • 2005 blev fredskomiteen for kristne og muslimske ledere oprettet.
  • 2007 blev der åbnet syværksted og tilhørende butik.
  • 2008 blev der oprettet en lang række lokale fredskomiteer.
  • Januar 2017 begyndte de første elever på diplomuddannelsen i dialog.
  • 22. maj 2017 blev det nye dialogcenter indviet i Stone Town på Zanzibar.