Ny HR-konsulent har blik for mennesker og ulande

Ny HR-konsulent har blik for mennesker og ulande

Lene Martins får som Danmissions nye HR-konsulent ansvaret for alle organisationens udsendte – fra landerepræsentanterne til de studerendes praktikforløb.

Danmissions nye HR-konsulent har senest rekrutteret nye ansatte til Banedanmark. Men det er fra sin tid i Folkekirkens Nødhjælp fra 1996 til 2016, hun har samlet det tungeste erfaringsskyts gennem arbejde med budgetter, international projekthåndtering og senest som HR-konsulent for ansatte hjemme såvel som ude.

Det er altså med et særligt trænet blik for både mennesker og udviklingslande, at den handelshøjskoleuddannede Lene Martins fra 1. maj 2017 er tiltrådt stillingen som Danmissions nye HR-konsulent med primært fokus på de udsendte medarbejdere. Hun ser frem til igen at blive en del af en arbejdsplads, hvor kollegaerne brænder for noget mere og større end deres løncheck, som hun siger.

”Jeg søgte stillingen, fordi jeg følte, at jeg var nødt til at gå tilbage til noget mere værdibaseret – til en arbejdsplads, hvor det ikke alene er et spørgsmål om kroner og ører på bundlinjen”, siger den 52-årige Lene Martins.

Håbet og troen 

Da hun første gang i slutningen af halvfemserne satte sine ben på det afrikanske kontinent, i flygtningelejren Kakuma i det nordlige Kenya, så hun med egne øjne, hvordan håbet og troen på en bedre fremtid helt tydeligt eksisterer – selv blandt mennesker, hvis situation kan synes håbløs. Den erfaring er blandt andet, hvad der motiverer hende i det nye arbejde i Danmission.

Lene Martins er opvokset på Frederiksberg og i Valby. I barndomshjemmet fyldte den kristne tro ikke meget Men de kristne værdier var i høj grad til stede, og har været det siden, understreger Lene Martins, der også valgte, at hendes datter skulle gå på en kristen skole.

I dag bor Lene Martins på Amager i København, hvorfra hun nyder venners selskab, vinterbadning og besøg fra sin voksne datter, der nu bor og studerer i Aarhus.

Lene Martins overtager stillingen som personalekonsulent fra Eva Madsen, der, efter tre årtiers tjeneste, netop er gået på pension.