Umenneskelig terror mod kristne kirker i Egypten

Danmission opfordrer til forbøn for ofrene og de kristne menigheder i Egypten.

Over 40 mennesker blev dræbt og flere end 100 såret ved to forskellige terrorangreb søndag mod kristne kirker i byerne Tanta og Alexandria i Egypten.

”Danmission er forfærdet over disse meningsløse anslag mod uskyldige mennesker, der ikke gør andet end at praktisere deres kristne fællesskab på en fredelig søndag i kirken,” siger Danmissions generalsekretær Jørgen Skov Sørensen.

Danmission har arbejdet blandt de kristne kirker i Egypten i flere år og har sendt en sympatierklæring til vores egyptiske partnere: den evangelisk-koptiske udviklingsorganisation CEOSS og den anglikanske kirke.

Søndagens terrorhandling er ikke bare et angreb på de kristne kirker i Egypten men på hele det egyptiske samfund, hvor stærke moderate kræfter i både regering og civilsamfund arbejder på at forebygge religiøs ekstremisme.

”Desværre er det handlinger som disse, der viser, hvor vigtigt det er, at vi fortsætter vores arbejde i Egypten for at styrke dialogen mellem religioner som et fundament for fredelig sameksistens i fremtiden,” siger Jørgen Skov Sørensen og tilføjer:

”Søndagens ofre, deres familier og alle moderate religiøse kræfter i Egypten er med i min forbøn, og jeg opfordrer alle i Danmissions netværk til at tage ofrene og Egypten med i tanke og bøn.”

Der har været flere bølger af angreb mod kristne i Egypten i de senere år, og mange kirker er blevet brændt. Men også turister, politi og militær er blandt målene for terrorangrebene. De kristne udgør skønsmæssigt 10 procent af Egyptens cirka 80 mio. indbyggere. Flertallet af de kristne er koptisk-ortodokse.