FORBØNSBREV APRIL

FORBØNSBREV APRIL

Kære alle sammen
På vej ind i påsken kan vi glæde os over og takke for, at vi er sammen i en verdensomspændende kirke, som bekender Kristus som opstanden! Bed for påskefejringen verden over!

Med venlig hilsen
Birgitte N. Warming
teamleder for netværk i Danmission

Fra Mellemøsten v. Line Ramsdal

Vi takker Gud for, at Danmissions regionsleder, Maria Lindhardt, har født en sund og rask lille datter. Vi takker Gud for at fødslen er gået godt og beder for Guds velsignelse over Maria og hendes familie. Vi beder for, at Maria får en god tid sammen med familien, imens at hun er på barsel, og vi ser frem til, at hun vender tilbage til Danmission igen i efteråret.

 

Line Ramsdal er velankommet til Beirut, hvor hun i en periode skal varetage Marias opgaver, mens Maria er på barsel. Vi takker for, at Line er blevet taget godt imod i Beirut og hos Danmissions partnerorganisationer. Vi beder for, at hun må få et godt ophold her i Libanon.

 

Vi takker for den indsats, som de utrættelige og frivillige nødhjælpsuddelere udgør i Syrien via samarbejdet med vores partnerorganisation Forum for Development, Culture and Dialogue. Uden dem ville nødhjælpen ikke komme sikkert frem til dem, som har så stærkt brug for det. I den forbindelse takker vi også for økonomisk støtte.

 

I slutningen af december blev Danmission godkendt til en ny fem-årig bevilling under Dansk Arabisk Partnerskabs Program (DAPP). I denne tid fokuserer vi på, hvordan vi sammen med vores partnerorganisationer kan forbedre vores indsats i Mellemøsten.

Vi beder om hjælp og overskud til at finde løsninger på, hvordan vi fortsat kan udbrede dialog, partnerskaber og fredsarbejde i området.

 

Vi takker for, at bevillingen fra Danmarks indsamlingen gør det muligt at efterkomme behovet for at hjælpe syriske børn og deres familier i Syrien. Vi er meget taknemlige for, at vi nu kan oprette tre børnecentre, hvor børn får hjælp til at bearbejde krigstraumer.

 

Det er nu 6 år siden, at krigen startede i Syrien. Det er hjerteskærende. Vi beder for, at krigen må slutte, samt at fred, forsoning, dialog og genopbygning må være vejen frem.

 

Vi håber, at I vil lægge vores forbønsemner på hjerte og bede sammen med os.

Fra Mødestedet v. Thyra Smidt

Vi beder for dagligdagen på Mødestedet. Vi takker for både de frivillige og faste medarbejdere.  Vi beder om glæde i og kræfter til arbejdet.

Vi beder for Mødestedets fyraftensmøde for frivillige den 18. april. Temaet er konflikthåndtering.

Vi beder for Mødestedets påskegudstjeneste, som i år foregår i Sct. Matthæus Kirke. Tak at vi igen kan samles omkring påskens evangelium.

Mødestedet har fortsat brug for forbøn for flygtninge og asylansøgere. Vi beder om vilje til at hjælpe de mange, som har måttet forlade deres hjem og land. Vi beder om, at der må være nogen, som er villige til at tage imod mennesker, som er på flugt.

En af vores unge gæster er lige blevet overfaldet en aften på vej hjem fra toget. Der skete heldigvis ikke så meget, men han fik stjålet sine penge og blev slået, så han måtte på hospitalet. Bed også for ham.

I øjeblikket arbejdes der med regnskaber, budgetter og handlingsplaner. Der planlægges højskoleaftner, workshops og ture med kvinderne. Vi takker for en god workshop, hvor temaet var: Hvad sker der i skolen? En af Mødestedets frivillige er lærer ved en folkeskole i København, og det var lige noget, mødrene kunne bruge.

Tusind tak til alle, som tænker på Mødestedet både med forbøn og økonomi.

Tak for fællesskab i Danmission og for den store støtte Mødestedets arbejde får både lokalt og rundt i landet. Vi ønsker alle en glædelig påske!

 

Fra Asien v. Christa Herum

Myanmar

Tak for

  • At Danmissions partnerseminar for alle vores gode samarbejdsrelationer i Myanmar i Yangon fredag den 3. februar forløb godt og til inspiration for alle deltagere
  • Bed for Kaw Mai som 1. april tiltræder stillingen som Danmissions Program Manager i Myanmar. Kaw Mai har tidligere været ansat som Associate Director hos vores mangeårige partner Judson Research Center (JRC), dialogcenteret på Myanmar Institute of Theology (MIT). Vi glæder os til det fortsatte samarbejde med Kaw Mai og ønsker hende Guds velsignelser i den nye stilling.

 

Cambodia

Tak for

  • at de Globale Fortællere har følt sig godt modtaget i Danmark og har fået en oplevelse for livet. De er alle vel tilbage i Cambodia og fyldt med energi til deres fortsatte arbejde, efter nogle gode måneder i Danmark.
  • Bed for at den i øvrigt utidige monsun, som i slutningen af marts pludselig satte ind med oversvømmelser flere måneder for tidligt, stopper igen, både for byboernes og risbøndernes skyld

 

 

Fra Tanzania v. Kirsten og Peter Buch

Vi har en dygtig leder på skolen. Det er vi taknemmelige over. Men hans familie er ramt af sygdom, hans kone har været dårlig, siden hun aborterede for lidt under et år siden; nu er hun indlagt på sygehuset og bliver opereret, mens vi sender dette brev. Samtidig har han haft sin far hjemmeboende, fordi han har kræft. Også faderen er blevet mærkbart svagere inden for den sidste korte tid og er nu også indlagt. Bed for vores skoleleder og hans familie.

Der har været for få elever på skolen og er der få, bliver det dyrt at drive en skole. Skolen har to akademiske afdelinger, en for regnskab/handel og en for teologi, begge er nystartede og begge har haft svært ved at få elever. Jeg tænker naturligvis mest på teologien, men ved dog, at hvis en stor satsning på at få den anden afdeling op at køre mislykkes, vil de penge, der er brugt på opstarten, ikke komme igen, og det vil skade begge afdelinger. Bed derfor for elever til skolen.

Abels datter Genievive blev døbt i søndags, Abels kone, Genievives mor døde i barsel, og det er Abels svigermor, der har taget barnet til sig. Vi besøgte familien og så, hvordan hun havde det. Hun er to år, og jeg kan godt forstå, at Abel er bekymret. Vi synes ikke, barnet kan det, hun skulle kunne i forhold til sin alder. Og så er svigermoderen ikke kristen. En særlig tradition (hvor det er forbudt en svigersøn for at nærme sig sin svigermor) gør, at Abel har svært ved at komme til som far. Abel er en af vore elever og har tre år tilbage, før han er færdiguddannet. Bed for Genievive og for Abel.

Vi var henne for at snakke med biskoppen om en ny tanke, vi har fået; at lade traditionel musik og drama brugt i kirkens tjeneste udmøntes i undervisning her på skolen. (Det er i øvrigt Abels ide). Afrika Inland Church (AIC) benytter masser af musik i deres gudstjenester, men det er amerikansk musik. Vi synes, det kunne være spændende, hvis den lutherske kirke blev kendt for at benytte traditionel musik til gudstjenester. Da biskoppen hørte det, sagde han at han også havde den tanke og ”når han havde fået den og vi havde den, må det være Gud, der har givet os den”. Her er ting ikke så komplicerede :). Det viser sig, at han selv er både en habil sanger, musiker og digter ”men jeg kan ikke læse noder” (det kan den danske musiker Sebastian heller ikke). Vi synes, det er så spændende og ønsker, at I vil bede med på dette: at det må være Guds vilje, der fører vore tanker og ideer det rette sted hen, så det kommer til at bære frugt.

Vi er stadig dybt taknemmelige over, at vi har det så godt, som vi har. Peter har været gennem en sej omgang influenza, (det plejer han at få et par gange om året). Når vi ser, hvordan lærere og elever kæmper med malaria den ene efter den anden, bliver vi helt beskæmmet over, at vi bor under så gode forhold. Vores havemand, Edward, tog hjem en uge før påskeferien for at komme sig oven på en voldsom omgang malaria. For en uge siden besøgte vi ham på hospitalet, hvor han fik IV-væske, kastede sig rundt i sengen og talte i vildelse af høj feber. Tak Gud for, at der er medicin, der virker, og for at der er så meget at glæde sig over det svære til trods.

Kirsten og Peter.