Danske gymnasieelever møder jævnaldrende indere og deres tro

Danske gymnasieelever møder jævnaldrende indere og deres tro

2.x fra Rønde Gymnasium har på deres studietur til Indien besøgt det interreligiøse dialogcenter Quo Vadis, der er støttet af Danmission.

”De indiske piger tog vores hånd og førte os gennem den kaotiske og larmende trafik. De tre piger har været bedste veninder hele deres ungdom og deres forskellige religioner har altid været accepteret imellem dem. Under turen deltog vi i deres daglige bøn – først i templet og efterfølgende i kirken.”

Sådan beretter gymnasieeleverne Sissel Lindberg & Mette Marcher om deres møde med tre indiske piger og deres tro. Sammen med deres klassekammerater fra 2.x på Rønde Gymnasium er de for nylig hjemvendt fra Tiruvannamalai i den indsiske stat Tamil Nadu, hvor eleverne har besøgt den kristne skole Danish Missionary Higher Secondary School og det intereligiøse dialogcenter Quo Vadis, som Danmission har etableret i samarbejde med den lutherske kirke Arcot (ALC).

Den naturvidenskabelige klasses engelsklærer Peter Westergaard fortæller om et fantastisk samarbejde med Quo Vadis og centrets karismatiske leder, den indiske præst Joshua Peter Joshua.

“Vi blev præsenteret for spændende oplæg om dansk missions betydning i
Tamil Nadu – men hørte også om andre religioner og besøgte det store
hindu-tempel i Tiruvannamalia. Eleverne synes, det var meget spændende og havde en åben tilgang til den kristne grundtone, som er på stedet”, fortæller Peter Westergaard.

Christa Herum, der er Danmissions udsendte dialog- og kommunikationskonsulent i Asien genkender Quo Vadis’ evne til at inspirere særligt unge mennesker, der for første gang begiver sig ud i mødet med andre religioner, andres tro og kulturer.

Ikke én rigtig måde at tro på

At man hverken behøver være kristen eller kristen på en bestemt måde, for at gå på den kristne skole Danish Missionary Higher Secondary School i Tiruvannamalia, fik de danske elever også at lære.

“Ham jeg besøgte var hindu, og der var meget religiøs og farverig udsmykning over det hele i hans hjem. Jeg tror ikke engang, at vi har et kors derhjemme,” fortæller 18-årige Andreas Bilstrup til den lokale avis på Syddjurs, efter elevernes hjemkomst i sidste måned.

Andreas Bilstrups klassekammerat Christoffer Ebbesen kan i avisen tilføje, at han oplevede, at det for inderne ikke handler så meget om hvad eller hvem, man tror på. Blot at man tror på noget.

“Ham jeg mødte kom fra en protestantisk familie, men han var ikke selv religiøs. Han fortalte, at hans forældre havde det svært med det. Men det var Ikke fordi, forældrene gerne ville have, at han skulle tro på den kristne gud. De ville bare gerne have, at han skulle tro på et eller andet. På den måde betyder religion som en generel ting meget for inderne,” vurderer Christoffer Ebbesen.

I Tamil Nadu er der omkring 90 % hinduer, 6 % kristne og 4 % muslimer. Læs mere om Danmissions arbejde i den indiske stat her.