2016 er rekordår for Årets Lucia Indsamling

2016 er rekordår for Årets Lucia Indsamling

408.090 kroner er et fantastisk resultat og tæt på en fordobling af, hvad Danmissions landsdækkende netværk har præsteret tidligere år.

Danmissions netværk af frivillige, kirker, kor og genbrugsbutikker kan være stolte af deres indsats i månederne fra oktober til december 2016. Overskuddet fra solgte skrabelodder, afholdte gospelkoncerter, webshop-handel og private donationer løber alt i alt op i 408.090 indsamlede kroner.  Det er mere end en fordobling af, hvad der blev indsamlet i 2013 og en stigning på 64 procent i forhold til Lucia-resultatet i 2015.

Det imponerende 2016-beløb er blandt andet udtryk for, at langt flere kirker og frivillige end tidligere har stillet værdifulde kræfter og deres netværk til rådighed for Årets Lucia Indsamling.

Som noget nyt i 2016 har det også været muligt for kirker at booke en julekoncert med sangerinden Laura Kjærgaard langt billigere end sædvanligt mod at lade enten entréindtægter eller en del af bookingprisen gå til Årets Lucia Indsamling. Private donationer via MobilePay og et boom i salg fra indsamlingens webshop er også en del af forklaringen på rekordåret, der vil komme udsatte og fattige børn i Asien, Mellemøsten og Afrika til gode. Årets Lucia Indsamling 2016 går nemlig til Danmission Fremtidsbørn – et projekt, der forbedrer børnenes levevilkår.

Inspireret af den unge kristne kvinde Lucia, der i 300-tallet delte mad ud til de syge og fattige, har Danmission siden 2011 gennemført Årets Lucia Indsamling og gør det igen i 2017. Lucia bar lys på hovedet, så hun kunne finde vej i mørket, og er et forbillede, også i dag, der kan inspirere os til at gøre en forskel for dem, der behøver hjælp.