Genbrugsbutik i Tarm sælger møbler til Grønland

Danmission Genbrug Tarm stod over for en spændende udfordring, da de pludselig skulle indrette et helt hjem på den anden side af Nordsøen.

Spisebord, standerlampe, stole, sovesofa og service. Danmission Genbrug Tarm kunne sørge for det hele, da en køber en dag trådte ind i butikken på Engdraget og stor-shoppede alle møblerne til sit kommende hjem på Grønland. Det var en ret speciel og spændende udfordring for butikken, lyder det fra Karin Heide Jensen, butiksleder i Danmission Genbrug Tarm.

For selvom butikken før har solgt hele hjem til for eksempel flygtninge, der er kommet til den vesttjyske by helt uden personlige ejendele, er det nyt for genbrugsbutikkens medarbejdere at møblere lejligheder i Nuuk.

”I de fem år, jeg har været butiksleder her i genbrugen, har jeg prøvet lidt af hvert, men det er altså allerførste gang, vi har sendt en hel container af sted til Grønland,” siger Karin Heide Jensen.

En lokal udflytter

Karin Heide Jensen kender godt køberen, da han tidligere har været aktiv i Danmission Genbrug Tarm som revisorsuppleant i en årrække.

”Jeg ved, at hans kone stadig bor her i Tarm, mens han flytter til Grønland i fem år i forbindelse med sit arbejde. Derfor kunne han heller ikke tage de møbler, som han i forvejen havde, med sig derop. Dem skal konen jo bruge,” siger Karin Heide Jensen.

Parret var ifølge butikslederen derinde ad flere omgange og vælge møbler i samarbejde med både formanden Niels Najbjerg og Karin Heide Jensen selv.

Danmission Genbrug Tarm holder til på Engdraget 2, 6880 Tarm. Butikken har også en Facebook-side, hvor interesserede kan følge med i løbende aktiviteter, nyheder og åbningstider.