Seje frivillige tager på dialogrejse i Myanmar

Seje frivillige tager på dialogrejse i Myanmar

Hvordan kan vi tale sammen på tværs af forskellige religioner? Det er de frivillige i Minglabar Myanmar-projektet, som Danmission støtter, lige nu i gang med at finde ud af på deres religionsdialogrejse rundt i Myanmar.

Deltagerne på Minglabar Myanmars dialogrejse hoppede i går endnu en gang ind i en tætpakket togvogn blandt munke, markedskvæg og myanmesere. Og selvom turen på skinner ganske vist kun varede en times tid fra Myanmar Institute of Theology til centrum af Yangon, oplevede de frivillige her en ny verden. For Yangon, Myanmars største by, er indbegrebet af et multireligiøst samfund, hvor buddhister, kristne, hinduister og muslimer skal finde ud af at leve side om side med hinanden.

Det er de frivilliges formål med religionsdialogrejsen at skabe et “fundament for forandring”, som de skriver på deres hjemmeside, så befolkningen bedre kan tale sammen på tværs af religiøse skel.

Derfor har deltagerne ugen igennem rejst rundt til alt fra kirker til templer og talt med mennesker, der alle har forskellige religiøse udgangspunkter for deres livssyn.

Tidligere på ugen var deltagerne på udflugt til Yangons 99 meter høje pagode i guld, Shwedagon. (Se øverste billede).

“I går aftes besøgte vi den 2500 år gamle Shwedagon Pagode i Yangon. Vi mødte denne rare munk (se billede nedenfor), som i den grad så ud til at nyde livet og slappe af”, skriver Minglebar Myanmar på initiativets Instagram-profil, hvor alle løbende kan følge med i de frivilliges oplevelser.

Minglebar Myanmars dialogrejse er en del af det større internationale projekt i FDF, KFUM og KFUK, som er blevet til i samarbejde med Danmission og tre organisationer i Myanmar, og som skal styrke unges engagement i civilsamfundet.

FOTOS: Thomas Heie Nielsen