Efterskoleelever er på vej til Myanmar

Efterskoleelever er på vej til Myanmar

I dag letter elever fra Nøvlingskov Efterskole med et fly til Myanmar. Med sig har de et femcifret beløb, som de selv har samlet ind til de unge i Myanmar. Efterskoleeleverne er nemlig med i et internationalt projekt, der støttes af blandt andre Danmission.

Med arbejdshandskerne trukket godt op om armene har eleverne fra Nøvlingskov Efterskole i januar tilbudt deres arbejdskraft med bilvask, havearbejde og renoveringer for at samle penge ind til deres Myanmar-projekt, som Danmission støtter.

Projektet handler både om at gøre de danske unge mere interesserede i demokrati og foreningsarbejde, men også om at støtte lokale formål og initiativer i Myanmar. Derfor sætter de 33 elever i dag kurs mod Myanmar.

Flybillet, visum og vaccinationer er på egen regning. Alligevel har eleverne gået den ekstra mil for at samle flest mulige penge ind inden afgang.

Motionerede sig til flere penge

Tidligere har eleverne for eksempel vundet 10.000 kroner til projektet gennem en fond. Og onsdag eftermiddag stod 30 elever så klar i løbesko og 16 elever på cykel til et sponsorløb, hvor de på under 45 minutter nåede at samle 28.000 kroner ind. Familie og venner havde givet tilsagn om et beløb pr. runde, der blev løbet eller cyklet, så eleverne havde god grund til at lægge lidt ekstra kræfter i benene den eftermiddag.

”I løbet af de 45 minutter løb 30 elever 259 km, mens 16 elever tilbagelagde 281 km på cykel til det gode formål”, lyder resultatet på skolens hjemmeside.

Eleverne glæder sig til flyet letter mod Myanmar. De skal være af sted i to uger og regner med at blive en hel del klogere på, hvordan hverdagen ser ud for unge, der er på deres egen alder, men som lever under helt andre vilkår end dem selv.