Joan skrabede sig til en rejse til Nordkap

Fra 1965-1968 arbejde Joan Rasmussen som assistent i bogholderiet på Danmissions hovedkontor i Hellerup. Fem årtier senere, i dag, fik hun samme sted overrakt hovedgevinsten på skrabelodderne, solgt under Årets Lucia Indsamling 2016, af Danmissions generalsekretær Jørgen Skov Sørensen.

Joan skrabede sig til en rejse til Nordkap

Der blev solgt tæt på 7000 skrabelodder under Årets Lucia Indsamling i 2016. Et af dem købte Joan Rasmussen, der til sin store overraskelse pludselig sad i Herlev Kirkes sognehus med hovedgevinsten i hånden.

”Først var der to engle. Jeg skrabede videre, og så blev det sørme til tre, fire, fem og seks”, fortæller Joan Rasmussen, der købte sit Lucia-lod ved et møde i Herlev Kirkes sognehus den første fredag i november sidste år.

”Så har du vundet hovedgevinsten, sagde min sidemand til mig. Men jeg måtte lige tælle efter. Kan det virkelig passe?”, husker Joan Rasmussen at måtte spørge sig selv. Hun blev siddende helt stille, mens resten af deltagerne til mødet i sognehuset stimlede sammen omkring hende. De bifaldt og lykønskede hende med at have skrabet sig til et rejsegavekort fra Gislev Rejser på 10.000 kroner.

”Jeg var overrasket. Det var jo ikke en million, men jeg var alligevel meget berørt af det resten af dagen. Jeg vidste, at min veninde og jeg ville til Nordkap, men det var ikke helt bestemt endnu,” fortæller Joan Rasmussen.

Omkring generalsekretæren – og så til Nordkap

I dag tog Joan Rasmussen så turen med S-toget til Hellerup, hvor Danmissions generalsekretær Jørgen Skov Sørensen stod klar til at overrække hende rejsegavekortet. Billetterne til Nordkap i juli havde hun og hendes veninde imidlertid ikke kunnet vente helt til januar med at købe.

“Nej, de er allerede bestilt”, griner Joan Rasmussen.

Tidligere rejser er gået til Færøerne, Grønland og Island. Men Joan Rasmussen har til gode at opleve Nordkap og glæder sig over, at det er blevet muligt, blot fordi hun som altid købte et skrabelod til fordel for Årets Lucia Indsamling – en indsamling, der som Joan Rasmussen siger: ”Jo egentlig skal hjælpe nogle andre end mig”.

Danmissions årligt tilbagevendende juleindsamling, Årets Lucia Indsamling, er inspireret af Santa Lucia, som spredte lys og håb ved at hjælpe andre. Indsamlingen hjælper børn og deres familier til et bedre liv.

Klik her og læs mere om Årets Lucia Indsamling.