Indiens kirker får hjælp

Indiens kirker får hjælp

Danmission deltager i konference for lutherske kirker i Indien og bidrager med sparring til, hvordan kirkerne kan undgå konflikter og stridigheder mellem muslimer og kristne.

Alle de lutherske kirker i Indien har netop været samlet til ”Round Table Meeting” – en to dages konference – i en lille by lidt uden for millionbyen Chennai. Det er et møde, hvor kirker og internationale partnere udveksler nyheder og kigger fremad. For hvordan er det at være kirke, altså leve i et kristent fællesskab i Indien i dag? Det er slet ikke enkelt, fortæller Henrik Sonne, der er programleder for Kirke & Dialog i Danmission.

En større analyse peger på, at livet for muslimer og kristne under den nye regering, ledet af premiere- minister Modi siden 2014, er blevet sværere. For mens den direkte fysiske vold er blevet mindre i perioden fra 2013-2015, er der til gengæld blevet mere af såkaldt strukturel og symbolsk vold. Det betyder med andre ord, at der er færre tilfælde af direkte vold og kirkeafbrændinger, men til gengæld er det blevet sværere at få dagligdagen til at hænge sammen for kirken.

“De kristne kirker peger på, at der er brug for at stå sammen, og for at opruste forståelsen af hvad det vil sige at være kirke, og hvordan menigheder kan engagere sig lokalt, ikke bare for at forebygge konflikter, men for at skabe gode, fredelige relationer,” forklarer Henrik Sonne Petersen.

Fra Danmission deltager desuden Peter Herum, regionsleder for Asien, sammen med Jonatan Madsen og Morten Munch, som er på studieophold udsendt af Danmission og Bornholms Provsti.