Julemarked i 30 graders varme

For fjerde gang deltog Danmissions syskole, Upendo, i weekenden på et stort julemarked i Tanzania. Det populære tøj, der produceres af kristne og muslimske kvinder, gik som varmt brød.

Der blev serveret brunkager og solgt børne- og voksentøj fra Danmissions syskole, Upendo, da der i weekenden blev afholdt det årlige Arusha Cristmas Fair i det nordlige Tanzania.
img_6514For 4. år havde Upendo samlet tøj og kræfter og var draget fra Stonetown på Zanzibar til Arusha for at sælge det fine tøj, som bliver produceret af både kristne og muslimske kvinder på Upendo.
Mange kunder beundrede og købte de fine designs, fortæller Anne Holten, der er associeret udsending for Danmission i Tanzania. Sammen med blandt andre Lotte Bredholt, der er projektkonsulent for Upendo og Mette Kristensen, der er udsendt til Tanzania.
img_6535
“Mange af de handlende kendte os fra tidligere år og adskillige havde set butikken i Stonetown. Andre fik – efter at have set tøjet på markedet – lyst til at besøge Upendos butik på Zanzibar. Det var dejligt at mærke, at arbejdet med at “brande” Upendo,og det at vi kommer igen og igen på et marked som dette, udbreder kendskabet til syskolen og får flere til at købe tøjet”, siger Anne Holten.
Køb tøj i Upendos webshop – klik her 
Og det betaler sig for Upendo at være tilstede på det store julemarked i Arusha.
“De tidligere år er salget steget og steget – og i år er ingen undtagelse, da vi allerede lørdag sprængte rekorden fra sidste år. En rekord der giver kvinderne på Upendo økonomi og kræfter til endnu et år at fortsætte det gode arbejde Upendo gør for kvinderne og for dialogen på Zanzibar”, siger Anne Holten.
Læs mere om Upendo – klik her