Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Praktikophold i København eller Beirut

Praktikophold i København eller Beirut

Danmissions MENA-team tilbyder praktikophold i København eller Beirut

Danmission søger to gange årligt studerende til praktikstillinger på henholdsvis vores kontor i København og vores kontor i Beirut, Libanon.  Praktikperioden er i udgangspunktet fra henholdsvis den 1. februar til 31. juli og 1. august til 31. januar.

Danmission tilbyder et afvekslende arbejdsmiljø, hvor praktikanten inddrages i Danmissions daglige funktioner og forskellige arbejdsopgaver med fokus på Mellemøsten og Nordafrika (MENA). I MENA-teamet arbejder vi sammen med lokale partnerorganisationer i Libanon, Syrien, Egypten, Jordan og Danmark med fokus på interreligiøs og interkulturel dialog på forskellige niveauer.

Som praktikant vil du få et unikt indblik i arbejdet i en dansk NGO med internationalt udsyn. Praktikken giver mulighed for at udvikle en bred vifte af kompetencer indenfor projekthåndtering, faglig viden om Mellemøsten samt metoder til dialogarbejde.

 

Som praktikant kan du blive beskæftiget i en af nedenstående kontorer:

Mellemøstkontoret på Danmissions hovedkontor i Hellerup:

Praktikanten vil blandt andet beskæftige sig med opgaver indenfor projekthåndtering samt få mulighed for at bruge sine faglige kompetencer til evt. at fordybe sig i et specifikt emne eller fagområde, som kan være til gavn for Danmissions arbejde i Mellemøsten. Der vil ydermere forekomme opgaver relateret til organisering og planlægning af workshops og seminarer i Danmark, kommunikationsopgaver samt daglige praktiske opgaver på kontoret i Hellerup.

Som praktikant vil du arbejde tæt sammen med både programkonsulenter i teamet på Danmissions hovedkontor samt Danmissions regionsleder baseret i Libanon.

Danmissions kontor i Beirut:

Praktikanten vil få en unik mulighed for både at følge den politiske og samfundsmæssige udvikling i regionen på nært hold samt få indsigt i arbejdet med interreligiøs dialog og forsoningsarbejde i Mellemøsten. Praktikanten vil  beskæftige sig med udvikling og implementering af workshops og seminarer samt deltage i møder med partnere, donorer og andre relevante aktører. Praktikanten vil desuden få mulighed for at bruge sine faglige kompetencer til evt. at fordybe sig i et specifikt emne eller fagområde, som kan være til gavn for Danmissions arbejde i Mellemøsten. Praktikforløbet i Beirut vil normalt være tilrettelagt således, at arbejdsugen opdeles mellem Danmissions kontor og placering hos en af vores lokale partnere, hvor praktikanten får konkrete opgaver i forbindelse med Danmissions projekter, men også har mulighed for at assistere partnerorganisationen med andre relevante opgaver.

Som praktikant vil du arbejde tæt sammen med Danmissions regionsleder baseret i Beirut samt medarbejdere i Danmissions lokale partnerorganisation.

Kvalifikationer:

  • Bredt kendskab til MENA-regionen
  • Viden om og gerne erfaring med initiativer under Det Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram
  • Viden og erfaring med samarbejde med partnere i MENA-regionen, for eksempel gennem frivilligt arbejde
  • Indskrevet på en relevant studieretning
  • Flydende i dansk og engelsk, skriftligt og mundtligt
  • Kendskab til arabisk er en fordel, men det er ikke et krav.
  • Gode kommunikationsevner – f.eks erfaring med at skrive artikler, opdatere sociale medier, hjemmesider, etc.
  • særligt i forbindelse med ophold i Libanon, kræves der en selvstændig profil

 

Vilkår

Praktikopholdet er ulønnet. Som praktikant på kontoret i Beirut skal du være indstillet på selv at finansiere opholdet samt selv finde bolig. Praktikanten skal inden opholdet sørge for at tegne rejse- og ulykkesforsikring.

 

Ansøgninger

Vi søger løbende praktikanter med start henholdsvis 1. februar og 1. august. Praktikperioden er i udgangspunktet på 6 måneder. Ansøgning vedlagt CV, eksamensbeviser og evt. referencer skal sendes til personalekonsulent Eva Madsen på e-mail: em@danmission.dk

På ansøgning skal tydeligt indikeres, hvornår og hvor praktikken ønskes. Hvis interessen er for placering i både Danmark og Libanon, vil Danmission tilbyde plads, der hvor behovet er størst.

Ansøgningsfristen er henholdsvis 1. november og 1. april, men vi modtager gerne ansøgninger løbende. Dog skal der ikke forventes tilbagemelding før deadlines.

Har du spørgsmål til praktikopholdet, er du velkommen til at kontakte:

 

Følg Danmission MENA på facebook