Vellykket missionærmøde i Tanzania

Danmissions udsendte tog del i den auktion, der blev afholdt efter gudstjeneste i en lokal kirke i Kyerwa.

Vellykket missionærmøde i Tanzania

Der blev udvekslet erfaringer, vendt hverdagsproblematikker og fejret gudstjeneste med de lokale, da Danmissions udsendte i Tanzania for nyligt var samlet til missionær-møde.

For mange af Danmsisions udsendte er den nærmeste kollega ofte flere hundrede kilometer væk, så det med lige at få vendt en faglig problemstilling over en kop kaffe er umuligt. Netop derfor er det vigtigt, at Danmissions udsendte mødes og får mulighed for at sparre og dele nogle af de udfordringer, de møder i deres job. Det årlige missionærmøde for udsendte i Tanzania løb for nyligt af stablen i Kyerwa i den nordlige del af landet.
tanz_12
“At være missionær er et udfordrende, spændende, berigende arbejde – men som i alle andre stillinger sker det, at man står overfor svære dage, komplicerede sager og faglige udfordringer. Situationer hvor man ofte vil vende sig mod en kollega for at få sparring og få nye øjne på situationen,” fortæller Anne Holten Mortensen, der er associeret udsending for Danmission i Tanzania.

Missionærmødet blev afholdt hos en anden af Danmissions udsendte, Else Højvang, og programmet bød på faglig sparring, nyheder hjemmefra og blev afsluttet med en gudstjeneste i menigheden i tanz_13Nyaruzumbura.

Anne Holten Mortensen blev kort inden gudstjeneste spurgt, om hun ville prædike for de 200 lokale, der var mødt op for at deltage.

“Kirkens kor sang livsbekræftende, og jeg fik en stærk følelse af, at Kristus forbinder os i liv og tjeneste på tværs af farve, sprog og geografi,” fortæller Anne Holten Mortensen, der holdt sin første prædiken i en afrikansk kirke, mens kollegaen Else Højvang sørgede for at oversætte til swahili.

Auktion i stedet for indsamling

img_6170-1

Det er de færreste lokale kirkegængere, der kan støtte kirkens arbejde med kontanter, som vi har tradition for herhjemme. I stedet medbringer man afgrøder, som bliver solgt ved en auktion efter gudstjenesten.
Ved auktionssalget bliver afgrøderne vekslet til kontanter, der så kan bruges til kirkens arbejde.

img_9581
img_9597
Foto: Peter Buch

Se video fra auktionen her:

FAKTA:

I Kyerwa provsti støtter Danmission bl.a. den lutherske kirkes arbejde med søndagsskoler, kvindearbejde og uddannelse af menighedsrådsmedlemmer.