"Det nytter at hjælpe!"

Amon Anastaz yderst t.v. i selskab med en kollega og Susanne Haahr Lubago, der var på et kort visit hos Danmission.

"Det nytter at hjælpe!"

Blinde Amon Anastaz er vokset op på en kostskole i Tanzania med støtte fra Danmission. På trods af at hans muligheder var små, er han som den første blinde blevet regeringsmedlem i landet.

“Det nytter at hjælpe mennesker – som mig – på vej”. Ordene kommer fra blinde Amon Anastaz, der er opvokset på en kostskole for døve og blinde børn i Mugeza i Tanzania, som dengang blev støttet af Danmission.

Det er vigtigt for ham at levere  netop den besked, for han mener selv, at han er et levende bevis på, at det altid kan betale sig at hjælpe. Også når det ser håbløst ud.

Et forældreløst, blindt barn har i et udviklingsland som Tanzania svære forudsætninger for at skabe sig et liv med uddannelse, tag over hovedet og mad på bordet.

Amon Anastaz husker stadig, hvor meget det som barn betød for ham, at han modtog støtte, så han kunne gå i skole, og hvordan det brugte tøj, han fik fra de danske missionærer fik ham til at føle sig værdig.

Som den første blinde er han blevet medlem af den tanzanianske regering, han har uddannet sig til advokat og er vicepræsident for forfatningsdomstolen i landet.

amon-anastaz-og-hjaelper1

Amon Anastaz og hans hjælper på arbejde i den tanzanianske regering.

amon-anastaz-og-hjaelper

“Jeg er blevet en rollemodel for blinde og andre med handicap, og jeg vil gerne sige tak for den støtte jeg har fået, og understrege, at det altid nytter at hjælpe folk på vej”, siger Amom Anastaz, der for nyligt var i Danmark, hvor han også besøgte Danmission i Hellerup.