Fællesskabet løfter den enkelte med Danmissions hjælp

Fælles opsparinger giver fattige tanzanianere mulighed for at skabe deres egen indtægt, få mad på bordet og sende deres børn i skole.

Det lønner sig at løfte i flok. Også for de lokale i Kagera regionen i Tanzania, hvor Danmission støtter såkaldte låne-spare-grupper. Med en simpel model for opsparing og lånemuligheder til små samfund, hvor der ikke er en nem adgang til banker, får fattige mulige for at skabe deres egen indtægt.

Projektet, Women and Men Farmers (Kvindelige og mandlige bønder), som Danmission støtter, har dannet i alt 19 låne-spare-grupper, der hver har 27 medlemmer. Hver gruppe har nu opsparet 21.000 kr., og det giver altså mulighed for en livsændring for de 513 bønder, der er en del af projektet.

“Når de i grupperne samler deres opsparinger i en pulje, giver det medlemmerne mulighed for at tage små lån fra opsparingen. På den måde får de hver især mulighed for at starte små virksomheder, bygge huse og sende deres børn i skole”, forklarer Helena Brønserud Christensen, der er fagkonsulent for fattigdomsbekæmpelse i Danmission og uddyber:

”Projektet er et effektivt og nødvendigt tiltag, som giver kvinder og mænd i Tanzania mulighed for at genere indtægter. Succesen er så stor, at Tanzania Postal Bank i samarbejde med Danmissions partner og en lokal organisation nu åbner en afdeling i Muleba”.

Projekterne er igangsat i tre distrikter Kyerwa, Karagwe og Muleba i Kagera regionen, som Danmission støtter med midler fra Danida.