Manden på mærkerne er Årets Ildsjæl

Det var en tydelig rørt Søren Spangsbjerg Bro, der modtog stående klapsalver, da han lørdag aften blev kåret som Årets Ildsjæl 2016.

Cæciilie Philipa Vibe Pedersen

Manden på mærkerne er Årets Ildsjæl

Søren Spangsbjerg Bro, der i weekenden blev kåret som Årets Ildsjæl i Danmission, har hjerte for mission og frimærker.

Det eneste rum i Søren Spangsbjerg Bro og hustruens kælder i boligen i Skjern, der ikke er fyldt med kasser med frimærker, er vaskerummet. Frimærkerne indsamles, klippes sirligt ud og sælges med fortjeneste til fordel for Danmission.

Og det er ikke bare i kælderen, at Søren Spangsbjerg Bro lader sin kærlighed til missionsarbejdet fylde.

Siden 1981, hvor han var på sin første rejse med missionsorganisationen, har han engageret sig på forskellige måder for at samle penge ind til Danmissions arbejde i Afrika, Asien, Mellemøsten og Danmark.

På sin første rejse til Madagaskar, fik han det, han selv kalder en ’lang tids-indsprøjtning af ydre mission’.

”Det er så rørende, når jeg besøger kirken og partnerne ude, for det er som at besøge en familie, man ikke har set endnu, men har så meget til fælles med. Fx en fælles tro, der klinger for fuld styrke,” siger Søren Spangsbjerg Bro, der har været i Cambodja, Indien, Madagaskar og Tanzania for at opleve Danmissions arbejde.

Den ihærdige ildsjæl har siden 2008 været ansvarlig for at organisere de velgørende frimærke-klipperier, der sidste år indbragte 109. 550 kr. Derudover har han gennem syv år siddet med i Danmissions bestyrelse. Han har været formand for Danmissions distrikt 38, der dækker Skjern Provsti, og siden 2006 har han været frivillig netværkskonsulent i Ribe Stift.

I motivationen for at kåre lige nøjagtig Søren Spangsbjerg Bro som Årets Ildsjæl 2016 hædrerede Danmissions formand, biskop Peter Fischer-Møller, ham da også for hans store engagement:

”Med smil og lune – men også vedholdenhed – fortæller Årets Ildsjæl gladeligt om Danmission og får andre med i fællesskabet. Søren Spangsbjerg Bro har gjort frimærker til en både indbringende og social del af Danmissions arbejde i Danmark”.

Det var en tydelig rørt, Søren Spangsbjerg Bro, der blev hædret af de 300 repræsentanter og ansatte, der i weekenden var samlet til Danmissions årlige repræsentantskabsmøde.

”Det er overvældende at modtage titlen som Årets Ildsjæl, for jeg synes, der er så mange, der gør et godt stykke arbejde. Det er en fantastisk anerkendelse at få. I mig selv er jo ingenting, uden opbakning fra de mange andre frivillige kunne jeg ikke gøre det, jeg gør”.

I ildsjælens hjemby mødes helt op til 25 frivillige frimærkeklippere en gang om måneden i missionshuset for at klippe for den gode sag. Søren Spangsbjerg Bro inviterer til morgenmad og sang, og så klippes der, mens snakken går.

”Hver eneste gang vi mødes, så fortæller jeg, om nyt fra Danmissions arbejde. Det betyder meget for de frivillige at høre om det arbejde, de er med til at støtte. Et andet obligatorisk punkt er gymnastik. Det er jo vigtigt, at vi ikke for myoser af alt det ’klipperi’,” siger Søren Spangsbjerg Bro med et lunt smil.

Han glæder sig til at fortsætte sit frivillige arbejde med den nye titel, som Årets Ildsjæl i bagagen:

”Jeg har et overskud at give af, så hvorfor ikke yde en indsats? Det, der driver mig til at være engageret i Danmission, er den store varme, jeg bliver mødt med, når vi besøger folk i den tredje verden. Jeg har med egne øjne set, hvor lidt der skal til for at gøre en stor forskel. Og for mig er det guld værd at formidle det, jeg har set og oplevet fra Danmissions arbejde”.

Se video fra kåringen af Årets Ildsjæl her: