Danmission Unge er med tusindvis af FDF'ere på lejr

Danmission Unge er med på FDF Landslejr 2016, der lige nu løber af stablen, og har haft besøg fra Indien, Myanmar og fra Danmissions generalsekretær.

Unge fra Danmission Unge er i år taget med på FDF Landslejr på Sletten ved Ry, hvor 10.000 børn, unge og voksne fra hele landet mødes hvert femte år. Anledningen til at Danmission Unge i år er med på lejren er, at FDF støtter Danmissions arbejde i Myanmar gennem projektet Minglabar Myanmar. Et internationalt projekt, der har fokus på frivillighed, og som er et samarbejde mellem Danmission, Silkeborg Højskole og tre organisationer i Myanmar.

burmesere FDF

En gruppe unge frivillige fra Myanmar er med på landslejren.

Under FDF Landslejren står Danmission Unge og Silkeborg Højskole og et udvalg fra Minglabar Myanmar for et særligt MinglaBar-telt, hvor der inviteres inden for til arrangementer.

DMU FDF

Danmission Unge klædt i burmesiske hatte og i den traditionelle lungi, et klædestykke, der vikles om livet.

I teltet har der været besøg af en gruppe unge fra Danmissions partner i Indien, Arcot Kirken (ALC), der optrådte med traditionel indisk pindedans. En dans hvor man danser med fødderne i et bestemt mønster, mens man i hænderne har to pinde, man slår imod de andre dansenes pinde. Både børn og voksne havde muligheden for at danse med, og koordinationsevnen blev sat på prøve.

FDF indere danser FDF indere danser2

Efter dansen var det muligt at få hænder og arme dekoreret med traditionelle henna-mønstre.

Danmission Unge har også haft besøg af generalsekretær Jørgen Skov Sørensen, der tog turen til den store friluftsrlejr for bl.a. at deltage i arrragementet “Dialog med Danmission”. En aften målrettet FDF-ledere med gode råd til, hvordan dialog mellem ledere og fx forældre kan styrkes.

Jørgen Skov Sørensen FDF Danmission Unge med skilt

Generalsekretær Jørgen Skov Søren sammen med Christina Buch (yderst t.v.), Ditte Hartnack og Sif Rantzau Klemp fra Danmission Unge.

FDF myrer m børn2

Temaet for FDF-lejren 2016 er leg, og Minglabar Myanmar-projektets to maskotter myrene Mark og Maren er da også yderst populære, når de bevæger sig rundt blandt de mange børn og unge på lejren.

FDF Myrer med børn

Myrene Mark og Maren bevæger sig rundt på lejren og får taget “selfies” med børn og unge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotos: Sif Rantzau Klemp