Nødråb fra den kristne dal i Syrien!

Nødråb fra den kristne dal i Syrien!

Læs brevet fra vores samarbejdspartner og gode ven biskop Toumeh, der skriver om situationen i den kristne dal.

Kære Danmission

Jeg skriver for at indvie Jer i, hvordan situationen her i den kristne dal er lige nu. Folk her i dalen lever i konstant angst. De er angste for, hvad der skal ske med dem i morgen, og for hvordan de skal få mad på bordet.

I går oplevede vi, hvordan priserne på brændstof med et slag steg med 40 %. Prisstigningen vil gøre det umuligt for familierne at have råd til at varme deres huse op, og mad og fornødenheder vil blive endnu dyrere, fordi transporten af varene vil blive dyrere. Krigen hærger alt omkring os.

Mange af familierne, som vi hjælper, lever udelukkende af de nødhjælpspakker med mad, som de får fra os. De frygter hver ny dag, der kommer, for de ved, at fattigdommen og nøden kun bliver større.

Som kirke er vi ansvarlig for at hjælpe folket her. Vi bliver nødt til at øge omfanget af nødhjælpen, så vi kan hjælpe flere af de titusindvis af mennesker i dalen, der lider. Kan vi bare sørge for, at de får stillet de mest basale behov, så kan vi tænde små glimt af håb i deres hjerter, og de vil se, at et liv her er bedre end at tage flugten.

Det er altafgørende, at vi kan hjælpe de sultne med mad. Til sidst vil jeg takke jer for jeres utrættelige hjælp.

De varmeste hilsner fra biskop Toumeh

Støt nu

syrien_wada_neo

Her arbejder Danmission i Syrien.

Danmission i Syrien 

Danmission har i over 100 år arbejdet med fattigdomsbekæmpelse, dialog og kirkeudvikling i Syrien. Arbejdet udføres blandt andet i tæt samarbejde med organisationen Forum For Development and Culture (FDCD) og med den græsk-ortodokse kirke i Den Kristne Dal. Den største koncentration af kristne i Syrien er nu i den kristne dal, der også opleves som det sikreste sted – for tiden i hvert fald.

I den kristne dal er der nogenlunde sikkert og ly for oprørsgruppernes bomber og blodsudgydelser. 80.000 ekstra indbyggere har den lille dal fået – der er en anelse større end Ærø – siden krigen brød ud i Syrien.

Danmission støtter:

 • Nødhjælp til internt fordrevne
 • Dialogprojekter mellem religiøse, etniske og kulturelle grupper.

syrien

 

 

 

 

 

For 233 kroner kan en familie på 4-6 personer få en madpakke, der indeholder:

 • 3 kilo ris
 • 2 kilo bulgur
 • 1 kilo linser
 • 1 kilo kikærter
 • 1 liter madolie
 • Marmelade
 • 1 kilo smør
 • 1 kilo sukker
 • 5 x kød på dåse
 • 2 x tun på dåse
 • 300 gram the
 • 600 gram tomatpuré
 • 2 x bønner på dåse
FOTO AF NØDHJÆLPSKASSER STABLET

 

 

 

 

 

 For 233 kroner kan en familie på 4-6 personer få en hygiejnepakke, der indeholder:

 • 1 liter toiletrens
 • 1 liter opvaskemiddel
 • 1 liter blegemiddel
 • 1 liter rengøringsmiddel
 • 4 stykker sæbe
 • 2 kilo vaskemiddel
 • 700 ml shampoo
 • 2 pakker hygiejnebind