Danmission uddeler medicin i Syrien

Danmission uddeler medicin i Syrien

Situationen er fortsat alvorlig i Syrien. Krigen sætter sine dybe spor på både krop og sjæl. Danmission støtter derfor nu uddeling af medicin.

Konflikten i Syrien fortsætter og flere og flere syrere er nu så påvirkede af krigen, at de må i medicinsk behandling for både fysiske og psykiske lidelser. I den kristne dal, Wadi al-Nasara, hvor Danmission støtter den græsk-ortodokse kirkes vigtige arbejde, har man nu udvidet nødhjælpen, så der også uddeles medicin.

Det fortæller Riham Halawi, der er en del af kirkens nødhjælps-team:

”Som noget nyt hjælper vi de hårdest ramte med medicin. Før uddelte vi kun mad og hygiejnepakker, men vi har erfaret, at vi også må imødegå det stigende behov, der er for, at vi også hjælper de mange, der er ramt på sjæl og krop,” siger Riham Halawi og uddyber: ”Syrerne er brudt ned indefra, arbejdsløshed og fattigdom hersker overalt. Vi gør alt, hvad vi kan for at støtte, og vi oplever, at selv den mindste hjælp gør en stor forskel”.

Siden 2014 har Danmission støttet den ortodokse kirke i den kristne dal. Kirken leverer nødhjælp til de internt fordrevne, der søger sikkerhed i dalen. Her kan du møde nogle af de internt fordrevne, som har akut brug for hjælp og støtte. Ingen af de interviewede har ønsket at stille op til fotografering.

Alene med seks børn

Georget Abboud mistede sin mand, da han var kun 45 år. Han efterlod hende med seks børn. Efter ægtemandens død trådte Georget bror til og hjalp hende ind til hendes ældste søn var gammel nok til at droppe skolen og begynde at arbejde. Georgets datter forsøgte også at støtte familien, men hun blev gift og forlod huset. For tre år siden blev Georgets ældste søn dræbt i krigen, og den prøvede kvinde skal nu selv sørge for at skaffe mad til familien. Georgets anden voksne datter mistede sin mand i en bilulykke og flyttede tilbage til sin mors hus med sine to børn. Nu lever de alle sammen i et faldefærdigt hus. Heldigvis modtager de støtte fra kirken og fra folk i landsbyen.

Alle Georgets børn har udviklet psykiske lidelser og har brug for medicin. Selv lider Georget af forhøjet blodtryk og diabetes.

VÆR MED TIL AT REDDE LIV I SYRIEN – KLIK HER OG STØT 

Det er en forbandelse at miste sit barn

80-årige Badia Jannoura har mistet sin voksne søn i krigen. Hun bor med sin mand, deres svigerdatter og børnebørn i et lille hus. Badias mand er lam og kan kun lægge i sin seng. Det er Badia, der passer ham og børnebørnene, mens svigerdatteren går på arbejde. Svigerdatteren gør, hvad hun kan for at tjene penge nok til at tage sig af sine svigerforældre og børn. For to år siden var Badia igennem en udmattende hjerteoperation. Hun føler sig stadig svag. “Da min søn døde, gik mit hjerte itu. På et øjeblik blev jeg 100 år ældre. Den værste forbandelse, der kan overgå et menneske er at miste sit barn”, siger Badia.

Riham Halawi fra Danmissions samarbejdspartner understreger vigtigheden af, at kirken fortsat modtager støtte til at hjælpe dalens hårdprøvede indbyggere:

”Uden støtten fra Danmission kunne vi ikke være så effektive og hjælpe så mange, som vi gør nu. Vi sender vores dybeste tak til alle, der støtter Danmission og indsatsen i Syrien”.

FOTO AF NØDHJÆLPSKASSER STABLET

 

 

 

 

 

Danmission i Syrien:

Siden 2014 har vi støttet nødhjælpsarbejde i landet samt  aktiviteter med fokus på konfliktløsning og dialog for både børn og voksne. Dialog- aktiviteterne er støttet af Udenrigsministeriets Det Arabiske Initiativ.

Kort den kristne dal