Danmission satte fokus på Verdensmål, udviklingsarbejde og religionsdialog på Folkemødet

Line Ramsdal og Stine Baltzer fra Danmission mødte statsminister Lars Løkke Rasmussen under dette års folkemøde på Bornholm.

Danmission satte fokus på Verdensmål, udviklingsarbejde og religionsdialog på Folkemødet

Danmission har været med på endnu et succesfuldt Folkemøde, der blandt andet bød på et møde med statsministeren og livlige debatter.

Endnu et Folkemøde på Bornholm er veloverstået. Og for Danmission var det populære møde en mulighed for at gå i direkte dialog med politikere, meningsdannere, journalister og andet godtfolk.

Danmission stod bag flere debatter under Folkemødet. Her blev der bl.a. debatteret udviklingspolitik, religionsdialog og antiradikalisering.

To medarbejdere fra Danmission mødte statsminister Lars Løkke Rasmussen, og lovede ham at fortsætte arbejdet med religionsdialog i Mellemøsten. Et arbejde som er støttet af Udenrigsministeriets “Det Arabiske Initiativ”.

En debat mellem Kirsten Auken (Danmission), Camilla Brückner (UNDP) og Ulla Sandbæk (MF, Alternativet) om kirken og Verdensmålene satte fokus på Verdensmålene og udviklingspolitik i ’Mellem Himmel og Jord’-teltet arrangeret af ADRA Danmark, Danmission og Dansk Missionsråd.

Kirsten Auken Folkemøde 2016

KLIK PÅ LINKET HER OG SE KIRSTEN AUKEN I DEBAT PÅ FOLKEMØDET

Kirsten Auken fortalte, hvordan 80% af befolkningen i Zimbabwe minimum én gang om ugen sidder foran en religiøs leder. Og derfor spiller er kirken en vigtig rolle med at få udbredt Verdensmålene helt ud til landsbyerne. Derudover er rettigheder til minoriteter bygget ind i Verdensmålene, og der kan fx Kirkernes Verdensråd være med til at tage de svære snakke, der skal til for, at det kan blive implementeret globalt. Ulla Sandbæk fortalte også, at hun har dyb respekt for de kirkelige organisationer og afsluttede samtalen med at love, at hun ville gøre sin del for at holde Udenrigsminister, Kristian Jensen fast på, at religion skal spille en rolle i den nye udviklingsstrategi.

Ansigt til ansigt med fordommene

Debat Folkemødet 2016 Folkemøde 2016 debat2

Der var livlig debat, da Danmission inviterede til debat om fordomme mellem Daniel Toft Jakobsen (Socialdemokraterne), Yildiz Akdogan (Socialdemokraterne) og Peter Kofod Poulsen (Dansk Folkeparti) og David Blum (studerende og jøde). Debatten blev moderet af fire unge samfundsdebattører, der tidligere har været en del af Danmissions uddannelse “Leaders for Interreligious Understanding”: debattør Natasha Al-Hariri, radiovært Rushy Rashid, bestyrelsesmedlem i Danmission og teolog Mette Møbjerg og kommunal politiker for de Konservative Fasael Rehman.

Mette Møbjerg Fasael Rehman Folkemødet 2016 Mette Møbjerg værdispil Folkemøde 2016

Mette Møbjerg Madsen Fasael Rehman inviterede også til såkaldt værdispil. Et spil, der blev udviklet i forbindelse med Danmissions uddannelse “Leaders for Inter Religious Understanding”, og som har til formål at gøre deltagerne bevidste om egne og andres værdier. LIU er støttet af Det Arabiske Initiativ.

FOTOS: Det Arabiske Initiativ og Danmission.