Håb til Syriens børn

Håb til Syriens børn

Med støtte fra Danmission tilbyder kirker i Libanon undervisning og hjælp til nogle af de mange syriske børn, der er på flugt fra krig og ødelæggelser.

Undervisningsprojekter målrettet syriske flygtningebørn er nogle af de vigtige initiativer, som Danmissions kirkepartner  i Libanon og Syrien, NESSL (National Evangelical Synod of Syria & Lebanon) står bag med støtte fra Danmission.

Siden april har kirken i byen Tyrus i det sydlige Libanon spredt håb og glæde blandt nogle af de mange flygtningebørn, der befinder sig i området. Her har kirken åbnet en skole og tilbyder børn ml. 6 og 11 år undervisning. Børnene er inddelt i tre klassetrin og modtager bl.a. bibelundervisning.

NESSL Libanon

De hårdtprøvede flygtningebørn lyser op i smil og grin, når de deltager i undervisning i kirken.

NESSL Libanon

Udover arbejdet med børnene har den ansvarlige præst og hans hustru også igangsat arbejde med at yde omsorg for kvindelige flygtninge i byen. Formålet med de to projekter er at skabe et “helle” for både kvinder og børn, hvor de for en stund kan glemme krigen og i stedet fordybe sig i at lære nyt og hele de mange psykiske sår, som krigen har påført dem.

I det nordlige Libanon i Minyara driver en anden af Danmissions samarbejdspartnere, præsten Hadi Ghantous og hans kone, et lignende projekt målrettet 75 flygtningebørn. Og Hadi Ghantous er dybt påvirket af den situation børnene befinder sig i:

“Det er næsten umuligt at forstå, hvilken elendighed børnene lever i. Jeg kan ikke tænke på en eneste af børnene uden at græde. Nogle af pigerne har sandaler på, hvor halvdelen af sålen er slidt af, så deres fødder er på den bare jord. Jeg ønsker at købe tøj og sko til dem, så jeg kan holde ud at leve med mig selv”, fortæller Hadi Ghantous.

Danmissions partner NESSL sørger nu for, at der bliver indkøbt sko og tøj til børnene.

FAKTA: 

Danmission støtter NESSL med uddannelse af lægfolk i teologi, så de kan assistere de få præster med det store arbejde, der er både i Syrien og Libanon. Præsten Hadi Ghantous og hans menighed i det nordlige Libanon er gennem Danmission venskabsmenighed med Helligåndskirken på Strøget i København. Der samles løbende ind til menigheden i det nordlige Libanon og deres arbejde for syriske flygtninge.

STØT INDSATSEN I SYRIEN 

Støt nu

Indsæt beløb