Køb et tørklæde og del kærligheden!

Køb et tørklæde og del kærligheden!

Du kan nu få fingrene i et smukt tørklæde, der er syet på Danmissions syskole, Upendo, på Zanzibar. Køb det i vores webshop.

Vil du støtte fattige kvinder på Zanzibar, der mangler indtægt og er sårbare? På syskolen, Upendo, lærer de at designe, sy og sælge tøj. Det giver mad til familien og får børnene i skole.

For 150 kr. kan du købe et smukt tørklæde, der er designet i samarbejde med studerende fra Håndarbejdets Fremme og er syet af de traditionelle klædestykker kaldet kanga.

KØB TØRKLÆDET – KLIK HER

Kangaen er østafrikanske kvinders foretrukne beklædningsdel – og man kan ikke have for mange. Når et barn bliver født bliver det svøbt i en kanga, og når et menneske dør, bliver det lagt i graven svøbt i en kanga.

Tørklæder på bord

Det særlige ved kangaen er, at hver kanga har sit ordsprog, som stammer fra swahili-kulturen dvs. at hver kanga har sin særlig betydning. Det fortæller Danmissions udsendte på Zanzibar, Lotte Bredholt, der er projektkonsulent på Upendo.

”Når man skal vælge sig en kanga, så går man som kvinde ikke kun efter motiv og farve, man er sig også bevidst, hvilket budskab man vil sende med sin kanga,” fortæller Lotte Bredholt og fortsætter:

”Derfor omtales kangaen også ofte som klædet, der taler. Til store politiske møder produceres der kangaer i partifarver og med politiske slogans, men ordsprogene er i høj grad også rettet mod tilværelsens mange værdisætteler, relationer og store begivenheder. Motiver har også betydning og kan være frugter, blomster eller ting fra husholdningen og dagliglivet”.

tørklæde blå Tørklæde grøn

Kangaen bliver givet som gave ved særlige lejligheder som bryllupper, ved fødsler eller for at vise venskab og anerkendelse. Kvinder uanset tro bærer kanga, og børnene fødes nærmest i bogstaveligste forstand ind i en kanga og bindes op på ryggen af deres mor i en kangaslynge.

En kanga er den oplagte gave – mænd giver kanga til deres koner, børn til deres mødre og kvinder deler klædestykket med hinanden som et tegn på venskab.

I Danmissions webshop kan du købe et tørklæde syet af kangaer for 150 kr. og samtidig støtte kvinder i at få en uddannelse på syskolen Upendo.

KØB TØRKLÆDET – KLIK HER

”Et swahili ordsprog lyder “Upendo ni tunda la moya” – kærlighed er trøst for hjertet. Det er et budskab, som i oversat betydning siger, at enhver har behov for at blive elsket og føle glæde ved at blive elsket,” fortæller Lotte Bredholt. Og netop det budskab er vigtigt på Upendo:

”Vi håber rigtig mange vil tage budskabet til sig og købe et tørklæde og på den måde støtte kvinderne på Upendo og vores arbejde på syskolen,” siger Lotte Bredholt.

Tørklæder række

 

Støt nu

Indsæt beløb