Religion er en del af problemet - men også af løsningen!

Religion er en del af problemet - men også af løsningen!

Markante stemmer fra USA, Mellemøsten og Danmark deltog på dialogkonferencen "Confronting Extremisme", som bl.a. Danmission stod bag.

Der var godt fyldt op i Fællessalen på Christiansborg under konferencen Interfaith Dialogue Confronting Extremisme, som debatterede hvorfor den religiøse ekstremisme vokser, og hvordan vi kan bekæmpe den. Dailogkonferencen fredag 27.5. var arrangeret af Danmission i samarbejde med Danske Kirkers Rød, Muslim Council of Denmark og Arab Group for Muslim-Christian Dialogue i partnerskab med Det Arabiske Initiativ..

Emnet for konferencen var modsvar til ekstremismen, og dagens første taler, seniorrådgiver fra det amerikanske udenrigsministerium Peter Mandaville, var klar i sin udmelding: Religion er både en del af problemet og en del af løsningen på de globale udfordringer med ekstremistiske ideologier.

“Han er en verdens mest anerkendte repræsentanter for islams svar på hippiebevægelsen, sufismen – den moderate og meget spirituelle udgave af muslimernes religion. Men tag ikke fejl: Han er nådesløs, når det gælder ekstremisterne i Islamisk Stat,” skriver Berlingske Tidende i anledning af konferencen.

Læs stort interview med sheikh Muhammad al-Yaqoubi i Berlingske Søndag

Sheikh al-Yaqoubi. Foto: M. Sami Salha

Sheikh al-Yaqoubi. Foto: M. Sami Salha

Danmissions formand, biskop Peter Fischer-Møller, hilser på andre religiøse ledere under dialogkonferencen

Danmissions formand, biskop Peter Fischer-Møller, hilser på andre religiøse ledere under dialogkonferencen

Pressedækning af dialogkonferencen

Pressedækning af dialogkonferencen