Religiøse konflikter repareres med nål og tråd

Religiøse konflikter repareres med nål og tråd

På Danmissions syskole, på øen Zanzibar, har afrikanske Ufuwa lært, at kristne og muslimer på trods af religiøse stridigheder kan blive venner og arbejde sammen.

Der var stor utryghed blandt øens kristne og muslimer, da Ufuwa første gang hørte om Danmissions syskole, Upendo, på den tanzanianske ø Zanzibar.

”Jeg er selv muslim, og en af mine veninder spurgte, om jeg ville være med til at lære at sy og åbne en butik sammen med andre kvinder – både muslimer og kristne,” fortæller Ufuwa. Hun var af gode grunde tøvende, for på Zanzibar har der i en årrække været stærke spændinger mellem forskellige trosretninger.

På syskolen Upendo, der meget sigende betyder kærlighed, har Ufuwa lært, at det er muligt at arbejde sammen på tværs af trosforskelle. Og kvinderne har ikke bare lært at samarbejde inden for syskolens mure, men er også blevet venner uden for skolen. Her hjælper de fx hinanden ved bryllupper og begravelser.

”Jeg har fået nye venskaber, men det er også blevet muligt for mig at give mine børn en god uddannelse og støtte min familie økonomisk, fordi jeg har fået en uddannelse her og mulighed for at skabe min egen indtjening,” siger Ufuwa.

For Ufuwa er Upendo et levende eksempel på, at selvom man ikke deler den samme religion, så er det alligevel muligt at lære at elske hinanden og arbejde sammen.

FAKTA:

Syskolen Upendo er for kvinder fra alle trossamfund, og på skolen arbejdes der for at fremme dialog og forståelse mellem kvinderne.

Det tøj, der designes på Upendo, kombinerer farverige lokale stoffer med skandinavisk og europæisk design. Til syskolen hører en butik.

Kvinderne betaler 600 kr. for en 2-årig professionel uddannelse i syning. Kvinderne undervises desuden i inter-religiøs dialog, sundhed, familieplanlægning og iværksætteri. Upendo uddanner årligt 80 elever og drives af Danmission i samarbejde med den lutherske kirke.

Støt nu

Indsæt beløb