Hilsen fra Danmissions nye generalsekretær

"Jeg er overbevist om, at Danmissions store bagland kan hjælpe mig med at komme godt ind i mit nye arbejde så hurtigt som muligt", skriver Jørgen Skov Sørensen bl.a. i sin hilsen.

Kære venner af Danmission

Det er nu snart en måned siden, jeg som ny medarbejder trådte ind af døren til Danmission, og 14 dage siden jeg formelt overtog ansvaret som generalsekretær efter Mogens Kjær, som går på pension. Men det føles som meget længere tid, så mange oplevelser er jeg blevet rigere efter at være introduceret til den lange række af aktiviteter og mennesker, som tilsammen udgør Danmission.

Jeg er nu generalsekretær for en organisation, der emmer af engagement, liv og ideer – både i huset i Hellerup, ude omkring i landet og rundt om i verden. På den korte tid har jeg allerede været til flere generalforsamlinger i stiftsbestyrelserne, jeg har besøgt genbrugsbutikker og har talt med frivillige i både netværk og genbrug. I disse dage er jeg ved at planlægge besøg hos vore internationale partnere.

Der er produceret en lille video, hvor jeg cykler rundt til nogle af Danmissions mange frivillige og andre medarbejdere, så folk, der ikke har så stort kendskab til vores arbejde, også kan få indblik i Danmission. Det har været en sjov opgave, som også gav mig ny indsigt. I kan i øvrigt selv se resultatet ved at klikke på linket ovenfor eller nedenfor. Filmen vil blive udbygget i takt med, at jeg rejser ud i verden og oplever Danmissions arbejde med kirkeudvikling, fattigdomsbekæmpelse og dialog på tætteste hold.

For hver eneste samtale bliver jeg klogere på, hvad Danmission er og står for – helt nede på græsrodsniveau, i Danmark og i udlandet.

LÆS INTERVIEW MED GENERALSEKRETÆREN KLIK HER

Men en generalsekretær skal jo også helst vide noget om det hele. Jeg er overbevist om, at Danmissions store bagland kan hjælpe mig med at komme godt ind i mit nye arbejde så hurtigt som muligt. Jeg ser frem til at tale med endnu flere af jer på møder rundt om i landet og til at mærke Danmission som en bevægelse, der griber om sig hele vejen fra det enkelte sogn og ud i verden – og tilbage igen…!

For sådan er det: Sammen er vi Danmission – en del af den globale kirke og Guds mission.

Med venlig hilsen

Jørgen Skov Sørensen, generalsekretær