På besøg hos hinduer i Herning

På besøg hos hinduer i Herning

Et hindutempel, et spirituelt center og et kirkecenter. Danmission IKON arbejder nysgerrigt med mødet mellem kristendommen og andre religioner.

“Det er ikke nødvendigt at rejse mod fjernere himmelstrøg for at få et indblik i andre religioner”, sådan lyder det fra Merete Juel Povlsen, der er fagkonsulent for Danmission IKON, en arbejdsgren under Danmission, der arbejder med dialog.

I Danmission IKON arrangeres der ofte forskellige arrangementer, der kan være med til, at vi lærer nyt om andres tro og religion.

For nyligt hoppede i alt 15 dialoginteresserede ind i tre biler og begav sig på et såkaldt “Dialog Road Trip”  rundt i Jylland. På turen mødte deltagerne Brahma Kumaris, der er en bevægelse, der har rødder i hinduismen, og som bl.a. arbejder med yoga-meditation.

brahma kumaris

På besøg hos Brahma Kuris.

vækstcentret 3

Meditation hos Vækstcentret i Nr. Snede.

De slog også vejen forbi Vækstcenteret, som ligger i Nr. Snede, som bl.a. arbejder med mindfullness og meditation. Derefter gik turen til Herning, hvor der var besøg i et hindutempel. I Ikast mødtes deltagerne med Govind RadhaKrishnan, der er inder og yogalærer, og som gav en kort indføring i hinduismen.

Ikast kirkecenter

Dialog med Govind Radhakrishnan i Ikast Kirkecenter.

På turens anden dag var der besøg hos Tigerens Rede, som er et spirituelt center, der henter inspiration fra både buddhismen og kristendommen.

“I Danmission IKON arbejder vi respektfuldt med mødet mellem kristendommen og andre religiøse strømninger. Det gør vi blandt andet ved at besøge dem og indgå i lyttende og nysgerrig dialog,” forklarer formand for Danmission IKON og sognepræst Nicolaj Stubbe Hørlyck om motivationen for, at IKON ofte arrangerer besøg hos andre trossamfund.

 

dialog roadtrip selfi

Danmissions dialogkonsulent sammen med nogle af deltagerne.

VÆR MED!

  • Danmission IKON inviterer  2. april på besøg i Imam Ali moskeen i København med efterfølgende årsmøde og oplæg ved Danmissions nye generalsekretær, Jørgen Skov Sørensen, i Brorsons Kirke på Nørrebro. Læs mere her

Danmission IKON på kirkefestivalen Himmelske Dage i København:

  • Trosvandring fredag d. 6. maj kl. 9.30. Læs mere her
  • Kom og hør mere om Tigerens Rede og forholdet til folkekirken, når IKON indbyder til dialog mellem biskop og formand for Danmission Peter Fischer Møller og leder af Tigerens Rede Anne Sophie Jørgensen. Det sker Fredag d. 6. maj kl.15. Læs mere her

 

 Læs meget mere om Danmission IKON her