Velkommen til Danmissions nye generalsekretær

Velkommen til Danmissions nye generalsekretær

Der var jazz og rytmiske haiku-digte, fyldige lagkager og store ord, da Danmission i dag holdt reception for vores nye generalsekretær Jørgen Skov Sørensen.

 

”Vi gjorde os i efteråret umage i bestyrelsen. Og blandt de mange dygtige og velkvalificerede ansøgere valgte vi dig. Sikre på, at du vil kunne løfte opgaven.”

Med de ord bød Danmissions formand, biskop Peter Fischer-Møller, i dag velkommen til Jørgen Skov Sørensen, der er tiltrådt som ny generalsekretær. En generalsekretær, som allerede kender Danmission godt, da han både har været missionssekretær og bestyrelsesmedlem.

”Jeg værdsætter din teologiske indsigt, dit overblik, din venlighed, din klarhed og din stil. Og det at du i modsætning til mange teologer – undertegnede indbefattet – gerne udtaler dig kort og præcist. Hvilket giver dig så meget bedre tid til at lytte til andre,” lød det fra Peter Fischer-Møller.

”Det med det korte og præcise, ville du lære mig, da vi sammen var på Kirkernes Verdensråds generalforsamling i Sydkorea. Jeg skulle på det nye sociale medie Twitter, hvor grænsen for en meddelelse er på 140 anslag. Jeg fik hjælp til at oprette en profil og fik sendt tweet fra grænsende til Nordkorea. Den næste fik jeg slettet. Så gik jeg i stå og fortsatte i stedet med lange prædikener.”

Formand og bestyrelsesmedlem ser på, men den nye generalsekretær lykønskes af Mogens Mogensen

Formand og bestyrelsesmedlem ser på, men den nye generalsekretær lykønskes af Mogens Mogensen

 

Mange gæster og råhygge ved receptionen for Danmissions nye generalsekretær

Mange gæster og råhygge ved receptionen for Danmissions nye generalsekretær

Haiku-digte til Jørgen

”Nu kommer Jørgen så med ny inspiration til at fatte sig i korthed. For Jørgen er til haiku-digte. Men jeg tænkte, at det ikke skulle gå som med min debut på Twitter, så jeg har skrevet 4 hailku-forsøg til Jørgen i dag. Hailku-digte er korte – endnu kortere end tweets. 3 linjer i alt – den første på 5 stavelser, den næste på 7 og den sidste på 5. Det skal være i nutid, inddrage noget fra naturen, fange en stemning – og måske også sætte en spænding op. Jeg beder jer bære over med mig – dette her er bare 4 forsøg på en velkomst til Jørgen:

Vor Skov grønnes nu

Jørgen missions general

Sørensen er her

 

Jørgen Skovs forår

Natur og mission blomstrer

Påskefrugtbarhed

 

Kirkeliv i vækst

Dialog gøder samfund

Fattigdom falmer

 

Danmission er på vej

En påskeblomst til deling

I ord og gerning

 

Biskoppen erkendte, at der er plads til forbedring i hans digte, som dog blev modtaget med klapsalver og latter i den propfulde bestyrelsessal på hovedsædet i Hellerup. Og så var der ellers opfyldning af kaffe og kage til tonerne fra den danske jazzpianist Nikolaj Hess, som helt i generalsekretærens smag lagde en bund af jazz på Danmissions gamle klaver, inden der var flere taler.

Jazzpianist Nikolaj Hess underholdt ved receptionen for den jazzelskende generalsekretær

Jazzpianist Nikolaj Hess underholdt ved receptionen for den jazzelskende generalsekretær

 

Kaffe og kage ved receptionen for den nye generalsekretær

Kaffe og kage ved receptionen for den nye generalsekretær

Den nu forhenværende generalsekretær, Mogens Kjær, ønskede også Jørgen Skov Sørensen tillykke med det nye job: ”Der venter dig spændende og udfordrende opgaver. Det er meningsfyldt at tage del i Guds mission i verden. Det er det, vi gør, når vi tjener Gud og vores medmennesker.”

En regnvejrsdag i Kina

”Hvorfor står jeg her i dag?” Sådan indledte den nye generalsekretær dagens sidste tale, som førte ham tilbage til 1987, da han som 23-årig søgte ly for regnen på et museum i Kina. Her overraskede det ham, at en historisk tidslinje end ikke nævnte Jesu fødsel, men kun så verden fra en snæver kinesisk synsvinkel. Det åbnede hans øjne for, at nogle ser verden helt anderledes, end han gør. Og hvor vigtigt det er at åbne sig for verden og for livet.

”Det er Danmissions opgave at lukke livet og verden op for andre. Det gør vi, når vi fortæller om, hvordan det er at være kristne ude i verden, og når vi fortæller om folkekirken og dansk kirkeliv til vores partnere. Det gør vi, når vi skaber forsoning og fred mellem mennesker gennem dialog og samtale. Og det gør vi, når vi skaber udvikling og uddannelse for dem, for hvem livet var et lukket kapitel,” fortalte Jørgen Skov Sørensen.

”Jeg glæder mig til at gå sammen med jer alle på missionens vej. Når vi går sammen for den gode sag, så er der rent faktisk noget, der virker,” lød det afsluttende fra generalsekretæren der beskrives som både humoristisk og eftertænksom – fagligt skarp og i stand til at få tingene til at gå op i en højere enhed.

Mange gæster og råhygge ved receptionen for Danmissions nye generalsekretær

Læs portræt af Danmissions nye generalsekretær – klik her

Jørgen Skov Sørensen tog straks en af gaverne - en selfiestang - i brug ved receptionen

Jørgen Skov Sørensen tog straks en af gaverne – en selfiestang – i brug ved receptionen